Sursă foto: csid.ro

Miercuri, 10 iulie, 9 tineri participanți la un program Erasmus, care își desfăsoară activitățile în comuna Vânători-Neamț, au ajuns la spitalul din Târgu Neamț, fiind suspecți de toxiinfecție alimentară. 7 dintre acești elevi sunt străini și au vârste cuprinse între 16 și 19 ani.

Contactat telefonic, dr. George Carp, directorul medical al spitalului din Târgu Neamț ne-a declarat că „Miercuri, la spitalul nostru s-au prezentat 9 copii cu simptome de toxiinfecție alimentară. Noi i-am îngrijit, acum așteptăm rezultatele analizelor trimise la Direcția de Sănătate Publică. Normal că am anunțat DSP-ul pentru că au fost multe cazuri în același loc. Din ce am înțeles, copii erau cazați la o pensiune din Braniște, au mâncat și acolo, dar la un moment dat au mâncat chips-uri și cornulețe, de la un magazin din sat”.

Pensiunea amintită în declarația directorului medical este Pensiunea „Braniște” din comuna Vânători-Neamț, dar deocamdată nu se poate afirma că elevii s-au simțit rău după ce au luat masa aici.

În acest moment elevii sunt în afară de orice pericol.

C.T. STURZU