aleho
pietricica turism
Sursă foto: csid.ro

Miercuri, 10 iulie, 9 tineri participanți la un program Erasmus, care își desfăsoară activitățile în comuna Vânători-Neamț, au ajuns la spitalul din Târgu Neamț, fiind suspecți de toxiinfecție alimentară. 7 dintre acești elevi sunt străini și au vârste cuprinse între 16 și 19 ani.

Contactat telefonic, dr. George Carp, directorul medical al spitalului din Târgu Neamț ne-a declarat că „Miercuri, la spitalul nostru s-au prezentat 9 copii cu simptome de toxiinfecție alimentară. Noi i-am îngrijit, acum așteptăm rezultatele analizelor trimise la Direcția de Sănătate Publică. Normal că am anunțat DSP-ul pentru că au fost multe cazuri în același loc. Din ce am înțeles, copii erau cazați la o pensiune din Braniște, au mâncat și acolo, dar la un moment dat au mâncat chips-uri și cornulețe, de la un magazin din sat”.

Pensiunea amintită în declarația directorului medical este Pensiunea „Braniște” din comuna Vânători-Neamț, dar deocamdată nu se poate afirma că elevii s-au simțit rău după ce au luat masa aici.

În acest moment elevii sunt în afară de orice pericol.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here