0:00

Top 5 criterii în alegerea instalatorului din Programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInteresul tot mai crescut al românilor pentru energia regenerabilă furnizată de panourile solare a făcut ca acest program să fie de la an la an, tot mai căutat. Dacă ești înscris în programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, iată ce trebuie să știi în continuare.

Din lista de instalatori validați, ai la dispoziție 90 de zile să selectezi o firmă cu care să pui sistemul fotovoltaic dorit. Volta X Solar Systems este instalator validat AFM și se găsește în listă la poziția 378/ pagina 32.

Consultă lista completă aici.

Știm că alegerea instalatorului poate fi una dificilă, deoarece sunt multe companii recent înființate care pot promite, prin campanii agresive de marketing, o mulțime de avantaje. De aceea, este foarte important să îți stabilești un set de criterii care te pot ajuta să faci diferența între promisiune și realitate, și să faci cea mai bună alegere.

Iată ce îți recomandăm să ai în vedere în procesul de selecție.

1. Experiența firmei în domeniu.

Este foarte important ca firma aleasă să fi implementat un număr sufficient de mare de proiecte fotovoltaice, astfel încât să aibă expertiza și cunoștințele necesare pentru a acoperi toate etapele din proces: consultanță tehnică, proiectare, instalare, punere în funcțiune și dosar de prosumator.

În ultimii 5 ani, Volta X Solar Systems a implementat și adus la statutul de prosumator peste 300 de proiecte AFM. În total, Volta X a reușit să aducă peste 1000 de clienți la statutul de prosumator, atât persoane fizice cât și companii.Top 5 criterii în alegerea instalatorului din Programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, ZCH NEWS - sursa ta de informații

2. Instalatorul dispune de echipe proprii cu personal calificat

Îți dorești să ai siguranța că instalarea sistemului fotovoltaic este făcută de specialiști cu experiență în domeniu, iar firma îți asigură garanția lucrării și a materialelor folosite. Fotovoltaicele sunt foarte populare în ultimii ani, însă montajul lor nu poate fi făcut de către oricine, în orice condiții și cu orice fel de materiale.

Volta X are o echipă proprie de peste 90 de specialiști, cu experiență acumulată în proiecte de anvergură, de la cele destinate uzului casnic de 5- 10 kWp, până la cele industriale, de ordinul sutelor sau miilor de kWp. Echipele Volta X au proiectat și instalat sisteme fotovoltaice de peste 18.000 kWp.Top 5 criterii în alegerea instalatorului din Programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, ZCH NEWS - sursa ta de informații

3. Instalatorul folosește materiale de calitate și cu garanție

În instalarea fotovoltaicelor este recomandat să se folosească materiale de calitate, cu garanție de producător, astfel încât pe toată perioadă de funcționare a sistemului, acesta să dea randamentul optim și să contribuie în mod semnificativ la reducerea consumurilor energetice ale locuinței.

Volta X lucrează cu materiale produse de companiile de top mondial din domeniu: panouri fotovoltaice cu garanție de 25 de ani Trina, Longhi, Jinko Solar, invertoare Huawei, Sungrow și Fronius, sisteme de prindere produse în Germania și Italia.

Pentru sistemele instalate, Volta X asigură o perioadă de mentenanță de 2 ani, timp în care, cu ajutorul aplicațiilor dezvoltate de producătorii de invertoare, se poate monitoriza funcționarea sistemelor fotovoltaice.Top 5 criterii în alegerea instalatorului din Programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, ZCH NEWS - sursa ta de informații

4. Ofertele sunt realiste, fără costuri ascunse

Când vine vorba de panouri fotovoltaice, vorba românească- Lasă, că merge și așa, nu este bine de pus în aplicare.

Nu tot ce este ieftin este și bine de folosit în instalarea fotovoltaicelor, deoarece aceste echipamente produc energie electrică atât pentru consumul propriu cât și pentru injectarea în sistemul național energetic, și orice eroare, indiferent cât de mică, poate duce la accidente cu evoluție greu de controlat.

Chiar dacă crezi că o faci o economie alegând o ofertă cu preț mai mic, trebuie să fii conștient că de obicei ofertele foarte mici sunt de multe ori prea frumoase ca să fie și realiste.

Multe dintre ele pot avea costuri ascunse, care apar ulterior, prin nefuncționarea optimă a sistemului sau taxe suplimentare, legate de deplasarea instalatorului la interventii și alte actiuni necesare funcționării corecte a panourilor.

Verifică ce anume include în pachetul de materiale și servicii fiecare instalator cu care discuți, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute după semnarea contractului.Top 5 criterii în alegerea instalatorului din Programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, ZCH NEWS - sursa ta de informații

5. Instalatorul nu cere plata în avans a subvenției AFM

Informează-te asupra acestui aspect important, deoarece conform programului AFM, instalatorul nu are voie să îți ceară să plătești valoarea subvenției. Obligația beneficiarului este doar pentru plata contribuției proprii, în funcție de valoarea ofertei personalizate pe sistemului fotovoltaic. Instalatorul va încasa subvenția după depunerea dosarului de decontare la AFM.

Firmele instalatoare au obligația de a finanța fiecare proiect AFM cu  suma de 20.000 lei, timp de 3-6 luni, cât este perioada estimată de instalare și decontare. Dacă firma este recent înființată sau are o cifră de afaceri mică, atunci aceasta nu are capacitatea de a susține financiar un număr mare de proiecte.

Poți căuta detalii despre istoricul unei firme, accesând site-uri precum www.termene.ro sau mfinante.gov.ro.

Volta X a preluat în campaniile anterioare AFM mai multe contracte încheiate cu alți instalatori, deoarece aceștia nu au fost în măsură să ducă până la capăt toate proiectele contractate, din diverse motive- lipsă fonduri suficiente pentru a finanța proiectele cu materiale, lipsă personal calificat sau lipsa cunoștințelor tehnice necesare proiectării și instalării sistemelor fotovoltaice.Top 5 criterii în alegerea instalatorului din Programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, ZCH NEWS - sursa ta de informații

VOLTA X este proiectant și instalator autorizat ANRE, cu vastă experiență în domeniul fotovoltaicelor, care vă poate oferi calea cea mai simplă și sigură de la consumator la prosumator.

Asigurăm pachetul complet de servicii: mapare cu drona, consultanță financiară și tehnică, proiectare, montaj, punere în funcțiune, monitorizare și dosar de prosumator

Alege experiența și calitatea! Alege Volta X ca instalator autorizat AFM!

Contactează-ne pentru o discuție personalizată pe proiectul tău:

+40 376 448 589

[email protected]

Articolul precedentL3 Foresta Suceava a început sezonul în forţă şi atacă promovarea
Articolul următorClemență în cazul unui accident soldat cu un deces și trei răniți
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.