Astăzi, 11 august, candidații din județul Neamț care au susținut examenul de titularizare și-au aflat notele finale după contestațiile la scris. Rezultatele au fost afișate la ora 11.

În Neamț, după primele rezultate, au fost 302 profesori (din 510 în total) care au obținut note de la 7 în sus și trei note de 10. Promovabilitatea a fost de 59,8%, destul de scăzută, dar cea mai mare din ultimii trei ani: 44,82% în anul 2019, de 52,14% în anul 2018, respectiv 50,93% în anul 2017. La examenul din acest an s-au înscris 598 de profesori, dintre care 552 au fost prezenți, 40 s-au retras după primirea subiectelor și două lucrări au fost anulate pentru nerespectarea metodologiei, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Minim nota 7 este necesară pentru ca profesorii să fie angajați pe perioadă nedeterminată, în limita puținelor posturi titularizabile care există în școli. Candidații trebuie să aibă adresă de confirmare a posturilor din partea consiliilor de administrație ale școlilor. Posturi titularizabile în Neamț sunt în învățământul preșcolar și primar, la disciplinele limbă engleză, geografie, istorie, socio-umane, educație fizică și sport și discipline tehnice. Repartizarea profesorilor se va face mâine, 12 august, în ședința publică ce va avea loc la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra-Neamț. Cu note la scris între 5 și 7 profesorii sunt angajați ca suplinitori.

Rezultatele sunt publicate astăzi, până la ora 12, la avizierele și pe site-urile inspectoratelor școlare și pe site-ul dedicat. Rezultatele în regiunea Nord-Est:

-Neamț: http://titularizare.edu.ro/generated/files/j/index.html#NT

-Iași: http://titularizare.edu.ro/generated/files/j/index.html#IS

-Suceava: http://titularizare.edu.ro/generated/files/j/index.html#SV

-Bacău: http://titularizare.edu.ro/generated/files/j/index.html#BC

-Vaslui: http://titularizare.edu.ro/generated/files/j/index.html#VS

-Botoșani: http://titularizare.edu.ro/generated/files/j/index.html#BT

 

C.I.