0:00

Titluri de stat cu dobândă de peste 9%, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiContinuă seria de emisiuni de titluri de stat cu dobânzi avantajoase pentru populație. Nemțenii pot investi în titluri de stat TEZAUR, cu maturități de unu sau doi ani. Dobânzile anuale sunt de 8,70%, respectiv 9,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Până pe 24 noiembrie 2022 achiziția se face online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, iar până pe 25 noiembrie titlurile pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului. Acestea pot fi cumpărate și prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română, până pe 24 noiembrie în mediul urban și până pe 23 noiembrie în mediul rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri“, anunță Ministerul Finanțelor.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani, iar veniturile obținute din investirea în oferta de economisire sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

(G. M)

Articolul precedentIncendiu cu victimă la Făurei
Articolul următorLebede moarte pe lacul Bâtca Doamnei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.