Tiruri derapate, trei drumuri blocate momentan, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe toate drumurile județene din Neamț angajații DRUPO au acționat încă de dimineață cu material antiderapant, iar în partea a doua a zilei, pe drumul județean ce traversează stațiunea Oglinzi din comuna Răucești s-a intervenit cu lama pentru a îndepărta acumulările de zăpadă. Ofițerul de serviciu ne-a dat asigurări că se circulă bine, în condiții de iarnă, pe toate drumurile județene.

Toate județele din nord-estul țării se află sub avertizare cod galben de ninsori și polei cel puțin până mâine dimineață, 28 decembrie, ora 8,00.

A nins moderat până acum, iar drumarii de la Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRPD) Iași au ieșit cu sute de utilaje și împrăștie sare și nisip pe toate drumurile naționale, iar pe porțiuni, unde este cazul, se acționează și cu lama. Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al instituției ne-a precizat că există anumite blocaje generate de TIR-uri care au derapat.

Tiruri derapate, trei drumuri blocate momentan, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstfel, în municipiul Roman, la trecerea cu calea ferată există un TIR blocat, care a derapat din cauza drumului alunecos și se acționează local pentru deblocarea traficului în zonă, drumul nefiind în sfera de activitate DRDP Iași.

În Gâdinți este de asemenea un blocaj, se circulă numai pe un sens de mers, tot din cauza unui TIR care patinează, pe DN 15 D și se acționează pentru redarea traficului.

În județul Suceava, pe DN 2, la kilometrul 401, între Suceava și Siret, a avut loc un accident doar cu pierderi materiale, fără victime provocat tot de un TIR, fără marfă, care a circulat cu viteză prea mare pentru condițiile de iarnă, a derapat într-un șanț, acroșând alte două autoturisme. Se circulă, momentan doar pe un sens de mers în zonă.

Unele porțiuni de drum din Neamț, Iași, Suceava, Bacău, Vaslui și Botoșani sunt acoperite de un strat de zăpadă frământată de 1-2 cm, care este posibil să se dubleze în următoarele ore, pe alte poțiuni se formează polei. De aceea, șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție sporită și cu viteză redusă.

Reprezentanții DRDP Iași au dat asigurări că supraveghează permanent drumurile naționale și acționează cu lama acolo unde este cazul, între timp continuând împrăștierea de material antiderapant.

Drumuri bune!

Angela Croitoru

FOTO: DRDP Iasi

Articolul precedentSpitalul Județean Neamț – pacienți cu Covid, focare în 3 secții
Articolul următorFOTO. Coliziune între trei autoturisme soldată cu două victime
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.