0:00

Tinerii sportivi vor primi tichete în valoare de 150 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCu începere din ianuarie 2023, statul va acorda câte 150 de lei lunar pentru sportivi, copii și juniori. Actul normativ urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, după ce a fost semnat de președintele Klaus Iohannis. Finanțarea este pentru sportivii care sunt legitimați la cluburi sportive și participă la competiții naționale și internaționale oficiale.

Bonurile valorice denumite “tichete de sportiv“ sun în valoare de 150 de lei, se acordă lunar și au o valabilitate de un an de la data emiterii. Suma primită în fiecare lună va putea fi folosită pentru achiziția de echipamente sportive, suplimente nutritive, recuperare medicală sau transport.

Tichetul de sportiv este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă şi cuprinde cel puţin următoarele:

  • emitentul şi datele sale de identificare;
  • valoarea nominală a tichetului de sportiv;
  • spaţiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui şi a codului numeric personal;
  • interdicţia de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activităţii sportive;
  • seria şi numărul legitimaţiei de sportiv cu menţionarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat şi categoria de vârstă;
  • elementele de identitate vizuală ale structurii sportive şi ale Ministerului Sportului.

(G. S)

Articolul precedentDeputat PNL Mara Calista: A fost promulgată legea care prevede pensii mai mari din Piloanele II, III și IV prin impozitarea echilibrată a acestora
Articolul următorNeamț: accidente în care au fost implicate persoane în stare de ebrietate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.