sinucidere pastileTrei tineri din Neamț au încercat să-și pună capăt zilelor luni, 17 august.

La doar 17 ani, un adolescent din Țibucanii de Sus a încercat să se spânzure luni, în jurul amiezii. Din fericire, a fost găsit la timp, iar un echipaj de la Terapie Intensivă Mobilă l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Aflat în afara oricărui pericol, acesta a fost internat la secția Psihiatrie a spitalului pentru consiliere psihologică.

O tânără, de 22 de ani, din Dumbrava Roșie, cu gânduri sinucigașe a ajuns la UPU Piatra Neamț tot ieri, după ce a înghițit un pumn de pastile cu alcool. Aceasta a combinat sedative cu pastile pentru epilepsie și alcool. După procedurile medicale specifice în astfel de cazuri, tânăra de 22 de ani a fost pusă pe picioare și a fost externată.

Tot luni, 17 august, încă o tânără, tot de 22 de ani, din Vânători, a vrut să-și încheie socotelile cu viața înghițind 60 de pastile anticoagulante, Trombostop. Cantitatea mare de capsule nu au dus planul tinerei la bun sfârșit, medicii reușind să-i salveze viața. Tânăra de 22 de ani a fost internată la secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, de unde, probabil, după însănătoșire, va fi îndrumată către secția Psihiatrie a spitalului pentru consiliere psihologică.

„Unii încearcă să se sinucidă în scop demonstrativ pentru a atrage atenția asupra lor. Maniera de așa-zisă sinucidere, prin ingestie medicamentoasă, conduce la ideea că se vrea doar să se atragă atenția asupra unor probleme, a unor frustrări psihologice. De obicei, aceste tentative sunt în afara oricărui pericol, pot primi ajutor cu spălături gastrice și mai apoi, consiliere psihologică. Dar există sinuciderile ca și simptom sever al unor boli psihice foarte grave”, a declarat dr. Rodica Stan, șefa secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentGeorge Enescu omagiat la el acasă
Articolul următorO fată de 15 ani a dispărut de acasă! Dacă aţi văzut-o, sunaţi la 112!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.