Cinci tineri din judeţul Iaşi, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, sunt principalii suspecţi într-o spargere dată la un magazin sătesc din comuna Boteşti, judeţul Neamţ. Aceştia ar fi furat haine, cartuşe de ţigări, băutură şi alte bunuri în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei.

Tineri din Iaşi suspectaţi că au jefuit un magazin sătesc din Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii Secţiei Rurale Săbăoani au efectuat miercuri, 28 septembrie, 5 percheziţii în comuna Cozmeşti şi oraşul Paşcani. Pe parcursul acestora, ei au recuperat cam un sfert din prejudiciu, identificând bunuri în valoare de 15.000 de lei, care proveneau din acel magazin. Judecătoria Roman urmează să aprobe înapoierea bunurilor nemţeanului care deţine magazinul din Boteşti. Cei 5 suspecți au fost reţinuţi, în primă fază, pentru o perioadă de 24 ore, iar ieri, 29 septembrie, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Tineri din Iaşi suspectaţi că au jefuit un magazin sătesc din Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistraţii Judecătoriei Roman au aprobat arestul preventiv pentru 30 de zile pentru doi dintre suspecţi, care aveau şi antecedente penale, Mihai Cristian Coman şi Eduard Mihai Furtună. Ceilalţi trei, Costică Bogdan Pal, Ionuţ Bălan şi Adrian Neculai Geamăn au primit arest la domiciliu.

Tineri din Iaşi suspectaţi că au jefuit un magazin sătesc din Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, instanţa le-a interzis celor aflaţi în arest la domiciliu să comunice cu ceilalţi inculpaţi şi, bineînţeles, nu pot părăsi casa fără aprobarea instanţei de judecată. Celor trei li s-a pus vedere că orice încălcare a obligaţiilor impuse de instanţă îi poate duce în spatele gratiilor. Toţi cinci au atacat cu contestaţii, imediat, decizia instanţei, care urmează să se judece în perioada următoare. (Angela CROITORU)

Articolul precedentFOTO. Colegiul Național „Roman Vodă” – Gala Excelenței la sărbătoarea a 150 de ani de existență
Articolul următorEfectul Visarion Alexa: 7 noi reguli la spovedanie stabilite de Patriarhia Română
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.