0:00

În ultima vreme, la Dispeceratul Poliției Locale Piatra-Neamț sună foarte mulți oameni care se plâng de comportamentul copiilor, care fac zgomot, și aruncă gunoaie prin jurul blocurilor. În privința tinerilor, reclamațiile se referă la consumul de alcool și la distrugerea mobilierului urban, a foișoarelor și a locurilor de joacă.

Cei depistați că au provocat astfel de fapte, au fost sancționați contravențional, cu amenzi, cuprinse între 100 și 200 de lei”, a declarat Irina Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra-Neamț.

”Reamintim părinților și tutorilor că le revine obligația de a-și supraveghea copiii, în caz contrar, riscând sancțiuni contravenționale. Potrivit Legii 61/1991, art. 2, constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă; tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00 – 8.00 şi 13.00 – 14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote; neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie. Încălcarea articolelor sus menționate se sancționează contravențional cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei”.

Aruncarea sau depozitarea deșeurilor pe străzi sau în parcuri, pe terenuri virane, pe malurile cursurilor de apă sau în alte locuri publice se sancționează, de asemenea, conform Regulamentului de gospodărire, întreținere, estetică și curățenie în municipiul Piatra Neamț, cu amenzi între 300 și 500 de lei pentru persoanele fizice și 1000 și 1500 de lei pentru persoanele juridice.

C.M.

Articolul precedentPeste 5 cazuri de infectare la mia de locuitori în Neamț. Situația în regiunea Nord-Est
Articolul următorȚi-e teamă să apelezi la credite? Iată 3 lucruri esențiale pe care trebuie să le știi pentru a te simți confortabil cu această idee!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.