vaslui tigari autocar 05Poliţiştii de frontieră de la Albiţa (Vaslui) au descoperit, joi, 12 ianuarie, 2.500 de pachete de țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse într-o ladă a sistemului de încălzire a unui autocar, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

“În jurul orei 13:30, la PTF Albița (Vaslui), s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul român Andrei C., în vârstă de 33 de ani, pasager într-un autocar marca Setra, înmatriculat în România. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit ascunse și nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 2.500 de pachete de țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse într-o ladă a sistemului de încălzire a autocarului, dispusă în spatele scaunului șoferului”, a declarat inspector Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

A fost luată măsura reținerii țigaretelor, în valoare totală de 11.250 lei, și sancționarea contravențională a tânărului, cu amendă în valoare de 10.000 lei. (ZCH NEWS)