Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Neamț au efectuat 3 percheziții, în ziua de 20 iulie, la Piatra Neamț, Târgu Neamț și Roznov, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

În fapt, în perioada 2010-2016, a fost conceput un mecanism evazionist, prin care au fost înregistrate în actele contabile ale entităților implicate (două societăți comerciale) operațiuni fictive”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Acestea au avut ca scop transferarea sumei de 950.000 lei, obținută din valorificarea unor imobile, în contul unei alte societăți decât cea deținătoare a respectivelor bunuri. În urma perchizițiilor, polițiștii au ridicat acte contabile necesare conturării probatoriului și finalizării anchetei penale”.

Una din firmele prezente în dosar se pare că este Lidl, în sensul că ancheta a pornit de la niște terenuri achiziționate de societate, cumpărător de bună credință, pe care s-a construit magazinul din Târgu Neamț. Lanțul evazionist ar fi pornit de aici mai departe. Din puținele date furnizate de procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, dosarul este mai vechi și a fost instrumentat inițial de Parchetul Târgu Neamț, după o sesizare din oficiu, doar sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală, după care a fost declinat la Parchetul Județean, pentru că se fac cercetări și pentru spălare de bani.

În momentul de față, este începută urmărirea penală in rem, deci pentru fapte, nu pentru persoane, iar prejudiciul nu este stabilit”, a declarat procurorul Virgil Cornea.

Neoficial, am aflat că ”imobilele” despre care se face vorbire în informarea poliției ar fi de fapt mai multe terenuri, unele având și construcții. (C.M.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.