euroUn bărbat de 38 de ani din Bucureşti, despre care anchetatorii nemţeni au informaţii că a operat după acelaşi model în mai multe judeţe din ţară, a fost plasat sub control judicar, pentru 60 de zile, de către un procuror de la Parchetul Bicaz. Pe scurt, individul poza în angajatul model, interesat de binele firmei şi chiar le dădea motive patronilor să aibă încredere în el, după ce se străduia să obţină achiziţii la cele mai bune preţuri. Imediat ce primea banii se ducea după materiale şi dus era. Bucureşteanul a fost reclamat de un patron din Buzău, care s-a plâns că a plecat în străinătate, nu s-a întors la termenul stabilit, n-a livrat nici produsele, dar n-a returnat nici banii.

„În ziua de 03.11.2016, un bărbat de 38 de ani, din București, bănuit de săvârșirea infracţiunii de înşelăciune a fost depistat în Vama Curtici, în timp ce se întorcea în ţară”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „În baza unui mandat de aducere emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, acesta a fost condus la această unitate de parchet, unde s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea unei alte infracţiuni pe raza de competenţă a parchetului. În ziua de 04.11.2016, la ieşirea din arest, bărbatul a fost preluat de o altă escortă și prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, unde a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile”.

Afacerea pe care o anchetează Parchetul Bicaz datează din octombrie anul trecut. Atunci, după câteva luni de vechime la o firmă din Borca, bucureşteanul a încasat de la patron 11.000 de euro şi a plecat să cumpere un aparat pentru injectoare, un generator de curent și mai multe piese auto. Nu s-a mai întors la locul de muncă şi, între timp, s-a angajat la altă firmă. Acum, poliţiştii şi procurorii fac investigaţii pentru a stabili câţi patroni a păgubit individul şi care este prejudiciul total. (C.M.)

Articolul precedentTânăr căzut pe carosabil, călcat de maşină
Articolul următorUSR şi PRM, contestaţii pe bandă rulantă la BEC!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.