politia_frontieraUn bărbat de 29 de ani din Arad, implicat într-o escrocherie de tip „Accidentul” din Neamţ, a fost prins la graniţă de poliţiştii de frontieră din Naidaş, judeţul Caraş-Severin, tocmai când voia să plece din ţară. Tânărul, în înţelegere cu un bărbat de 35 de ani din Caraş Severin, care este încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, a păcălit un bătrân din Roman căruia i-a spus că fiul lui a avut un accident şi are nevoie de bani pentru a „scăpa” de dosarul penal. Panicat, bătrânul i-a dat 4000 de lei escrocului. După ce-a fost adus la Neamţ şi audiat, în ziua de 9 iulie, ţeparul şi-a recunoscut fapta şi a fost de acord să-i restituie bătrânului 1400 de lei, pentru că doar atât avea.

Polițiștii au stabilit faptul că în perioada 2013 – 2014, tânărul ar fi a ridicat de mai multe ori în sistem bancar diferite sume de bani trimise de persoane din ţară, ca urmare a unor infracţiuni de înşelăciune comise prin metoda Accidentul de către bărbatul de 35 de ani, din Caraș Severin”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate şi recuperarea totală a prejudiciului”.

Până în acest moment există indicii că acelaşi individ ar fi ridicat de la bancă încă 1000 de lei, depuşi în contul indicat de infractorul arestat, de un alt bătrân, tot din Roman, Este posibil, însă, ca numărul faptelor să fie mult mai mare.

C. MIRCEA