Sursa foto: Facebook

Mircel Sorinel Zenica (48 de ani), din Piatra Neamț, bărbatul care a înjunghiat-o pe Stela Manolache (35 de ani), în parcarea restaurantului Colibele Haiducilor, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Tribunalul Neamț a admis, în parte, solicitarea victimei și a decis ca femeia să primească 31.000 de lei, din care 30.000 de lei cu titlul de daune morale. Zenica poate ataca hotărârea de la Neamț la Curtea de Apel Bacău.

Incidentul s-a întâmplat în după-amiaza de 20 iunie și a fost la un pas de a deveni crimă.

Autorul este din Piatra Neamț și a declarat că, din 2016, are o relație cu victima, care este din afara orașului și venea periodic să se întâlnească cu el”, declara, la vremea respectivă, procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. ”În ziua de 20 iunie s-au întâlnit, au mers în zona Colibele Haiducilor cu un taxi, au stat de vorbă pe o bancă, în parcare, iar când ea s-a ridicat, el a lovit-o cu pumnii. Femeia a căzut la pământ, iar agresorul s-a urcat cu genunchii pe ea și a înjunghiat-o de mai multe ori, cu un briceag. A coborât, ulterior, spre parcul zoologic, iar la intersecția cu strada Ștefan cel Mare s-a întâlnit cu un echipaj de poliție și s-a predat. Victima a fost diagnosticată cu traumatism toracic, hemotorax și o fractură costală”.

Femeia a fost stabilizată la spital și apoi operată. În timpul audierilor, Stela Manolache, care este căsătorită, a negat că ar fi avut vreo relație cu agresorul, susținând că doar l-a ajutat să-și găsească avocați. Zenica a avut probleme legate de încălcarea legii atât în România, cât și în Italia. El a fost arestat din seara de 20 iunie și menținut după gratii pe parcursul procesului. (C.M.)

Articolul precedentAsfalt nou pe principalele artere din Târgu-Neamţ
Articolul următorUnul din cei mai apreciați cardiologi vine la Spitalul Judeţean Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.