0:00

Nemțenii care muncesc în străinătate au la dispoziție o linie de telefon gratuită – 0800 672 507 – pentru a semnala orice încălcare a drepturilor acestora de către o autoritate publică în domeniul asigurărilor publice de sănătate. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț a anunțat vineri, 22 septembrie, atât persoanele asigurate din Neamț, cât și furnizorii de servicii medicale, că pe site va fi publicat logo-ul SOLVIT și o legătură către secțiunea dedicată acestei facilități pentru toți cei care vor să afle detalii despre rețeaua SOLVIT, cum pot face o sesizare și ce trebuie să cuprindă o reclamație.

Tel verde pentru nemțenii asigurați care muncesc în străinătate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLinia telefonică gratuită SOLVIT a fost instituită la nivel național începând cu luna august a acestui an și se adresează românilor și companiilor românești care au activitate în state membre ale Uniunii Europene, pentru sesizarea problemelor apărute în exercitarea drepturilor legitime din cauza unei autorități publice care nu respectă legislația europeană. Tel verde SOLVIT poate fi accesat din orice rețea de telefonie fixă și mobilă, de luni până vineri, între orele 9-16.

Tel verde pentru nemțenii asigurați care muncesc în străinătate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrintre problemele ce pot fi soluționate prin telefonul verde SOLVIT sunt cele privind recunoașterea calificării profesionale, drepturi de pensie, asigurarea de sănătate, prestații de șomaj, bunuri și servicii, etc. Serviciul SOLVIT este oferit de administrația națională din România și din fiecare țară UE, precum și din Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Potrivit site-ului ec.europa.eu, telefonul verde dă posibilitatea românilor și firmelor românești din afară să primească un răspuns la problemele reclamate în decurs de 10 săptămâni de la data la care sesizarea a fost acceptată de centrul SOLVIT al țării în care a apărut problema. Cei care vor să apeleze la acest instrument mai trebuie să știe că pot depune petiția înainte de a deschide acțiune în instanță, dar și dacă procesul este în faza de apel în contencios administrativ. (C.I.)

Articolul precedentL4 Bradu Borca faţă-n faţă cu imaginea sa din sezonul trecut
Articolul următorL4: Salvează Enadani Turnul Eiffel? Există Speranţa că nu!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.