Tehnician de o viaţă la Ocolul Silvic Roman, Vasile Lungu (62 de ani) a fost atacat de un necunoscut, acum două zile, când descuia poarta sediului de pe str Cuza Vodă. Un necunoscut a venit de la spate şi i-a brăzdat faţa cu un obiect ascuţit (cuţit sau briceag) după care a dispărut la fel de repede cum a apărut. Lungu nu a apucat să-şi vadă atacatorul, mai ales că purta o glugă.

“Era aplecat să descuie, individul a venit din spate şi l-a tăiat cu ceva ascuţit, foarte aproape de carotidă”, a declarat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ. “Evident că nu a apucat să-l vadă şi nu a putut furniza foarte multe detalii poliţiei, pentru că nu se aştepta să fie atacat, iar individul a dispărut imediat. Şi spun atacat pentru că din elementele pe care le am până acum – zilele astea am fost mai mult pe teren şi am obţinut date doar prin telefon – este puţin probabil să fie un gest fără intenţie. S-a întâmplat dimineaţa, la ora 8 fără 10 minute, când de regulă dl. Lungu vine la serviciu şi descuie poarta. Presupun că a fost aşteptat şi putem vorbi despre un atac, nu despre un accident. Mai are 2-3 ani până la pensie şi, lucrând la paza şi protecţia fondului forestier, este posibil să-şi fi făcut duşmani. Noi am sesizat responsabilii cu protecţia muncii care, la rândul lor, vor comunica incidentul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ”.

Iniţial Lungu nu a vrut să depună plângere la poliţie, dar s-a răzgândit când şi-a dat seama că vrea să ştie cine l-a atacat, dar poliţiştii nu pot face investigaţii dacă nu au o plângere ca punct de pornire. După ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul Roman, tehnicianul a fost transferat la Iaşi, pentru că plaga care-i brăzdează faţa ar putea lăsa cicatrici ireparabile, dacă nu este prelucrată de un chirurg estetician. Poliţia Roman a dechis o anchetă pentru “loviri sau alte violenţe” şi face investigaţii pentru a stabili cine a vrut să-l “avertizeze” sau chiar să-l ucidă pe Vasile Lungu. (C. MIRCEA)

Articolul precedentAurelia Simionică – comandant de iarnă la Piatra Neamț
Articolul următorPuzzle preventiv la Noaptea cercetătorilor