0:00

Țeapă de 50.000 de euro, percheziții în două județe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua de 14 martie s-a dovedit a fi nefastă pentru un grup de indivizi care au încercat să se specializeze în fraude cu dispozitive și echipamente de telefonie mobilă. Polițiștii le-au stricat planurile pentru afacerile mai puțin licite în care erau implicați împreună cu reprezentanți ai unei firme de profil. Au fost 9 percheziții, 7 în județul Bacău și restul în Botoșani, prejudiciul fiind estimat la circa 50.000 de euro. Au fost înregistrate acuze de fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false, iar anchetatorii vorbesc de 68 de infracțiuni.

În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanții unor societăți comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanță, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajați ai acestuia și un consilier juridic, în scopul obținerii unor dispozitive și echipamente de telefonie mobilă“, anunță Poliția Bacău.

Au fost descoperite și ridicate ca posibile probe, înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani. Anchetatorii au pus în executare 9 mandate de aducere și tot atâtea persoane au ajuns la audieri.

(G.S.)

Articolul precedentVIDEO. Circulația deschisă pe extensia podulul din zona Pieței Centrale
Articolul următorDorinel Ursărescu, cu cazierul curat după prescrierea faptelor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.