Taximetriştii sunt obligaţi să afişeze tarifele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimăria Piatra-Neamţ a pus în dezbatere publică, pe site-ul propriu, un nou Regulament pentru transportul în regim de taxi. Una dintre cele mai importante condiţii pentru firmele din domeniu este obligaţia de a afişa tarifele practicate pe timp de zi şi de noapte pe portierele din faţă ale autoturismului. Obligaţie care nu este o noutate, dar pe care mulţi taximetrişti nu o respectă. Aceste tarife pot fi modificate numai prin hotărâre a consiliului local. Ultima majorare a avut loc în martie anul acesta şi tariful maximal pe timp de zi a ajuns la 3,5 lei/km (detalii aici) în Piatra-Neamţ.

Potrivit Regulamentului, autorizaţia de transport în regim taxi se eliberează pe o durată nedeterminată şi este valabilă cu condiţia vizării (prelungirii) la fiecare 5 ani. Prima autorizare se atribuie pentru o perioadă de 5 ani numai pentru autoturismele care nu depăşesc vechimea de 5 ani (ani calendaristici) de la data fabricaţiei, iar la prelungirea acesteia vechimea nu poate depăşi 10 ani.

Numărul maxim de autorizaţii taxi ce pot fi eliberate de Primăria Piatra-Neamţ este de 454, adică 4 la 1000 de locuitori.

Elaborarea noului regulament a fost necesară datorită unor modificări legislative apărute, iar aprobarea acestuia vine la pachet cu abrogarea altor 9 hotărâri ale consiliului local din perioada 2008-2021 care aprobau sau modificau acelaşi regulament.

Documentul poate fi consultat aici, iar recomandările se primesc până pe data de 16 septembrie.

A.C.

Articolul precedentMoarte suspectă la Cracăul Negru: un bărbat de 38 de ani scos din râu
Articolul următorA murit fostul primar de Dobreni, Ion Blejuşcă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.