În ziua de 18 decembrie, între orele 6:00 și 14:00, polițiștii rutieri, cei de ordine publică și colegii lor specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat o acțiune de amploare în zona Roman și au controlat peste 50 de autovehicule destinate transportului de persoane (microbuze, autobuze și taximetre).

„În total au fost constatate 43 de abateri, dintre care 9 privind legalitatea transportului public de mărfuri și persoane, 3 la Legea Taximetriei și 31 la Codul Rutier, fiind aplicate amenzi de peste 14.900 de lei”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Printre cei prinși în neregulă se numără un bărbat de 29 de ani, din Horia, care conducea un autobuz în care se aflau 9 călători, toți fără bilete. Firma de transport la care lucrează bărbatul a fost sancționată cu amendă de 9.000 de lei.

Tot amendă a primit și un taximetrist, în vârstă de 36 de ani, din Roman, care conducea un autoturism a cărui inspecție tehnică periodică era expirată din ziua de 28 august 2018. Polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare al vehiculului și plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Un alt taximetrist, în vârstă de 66 de ani, conducea un autoturism cu probleme tehnice grave, așa că și el a primit amendă și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare. De asemenea, a fost amendat administratorul unei societăți în regim TAXI, pentru angajarea unor șoferi care nu dețineau atestate profesionale în vederea desfășurării activității de taximetrie.

La rândul lor, polițiștii de investigare a criminalității economice au constatat două abateri privind utilizarea caselor de marcat fiscale, respectiv pentru neemiterea bonurilor fiscale de către agenții economici, iar polițiștii de ordine publică au amendat un bărbat supărat care înjura și insulta lumea pe stradă. (C.M.)

Articolul precedentCaravana lui Moș Crăciun colindă orașul, iar Moșul împarte cadouri
Articolul următorRaid al Poliției în Piața Haralambie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.