Primăria Piatra Neamț a lansat în dezbatere publică proiectele de hotărâre ce vizează stabilirea nivelului taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019, precum și anularea debitelor contribuabililor, în valoare mai mică de 40 de lei. Se pare că nivelul impozitelor locale va rămâne neschimbat față de anul în curs. Aprofundarea anexelor proiectelor, care prezintă modul în care se calculează taxele și impozitele respective, este însă una ce necesită cel puțin studii de specialitate.

Taxe și impozite locale: Dezbatere publică doar pentru cunoscători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit primului proiect aflat în dezbatere publică, dacă acesta va fi aprobat de Consiliul Local Piatra Neamț, „creanțele fiscale restante mai mici de 40 de lei, aflate în sold la data de 31.12.2018 se anulează”, iar „plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori”. Al doilea proiect supus consultării opiniei publice, prevede că „se aprobă impozitele și taxele locale, bonificația, taxele speciale, facilitățile fiscale precum și scutirile pentru anul 2019 prevăzute de Legea 277/2015 privind Codul Fiscal. Se stabilește nivelul bonificației pentru anul 2018 în cuantum de 5% pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri/teren/mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabilii persoane fizice și juridice, până la data de 31 martie 2019”.

Taxe și impozite locale: Dezbatere publică doar pentru cunoscători, ZCH NEWS - sursa ta de informații„La Piatra-Neamț, taxele și impozitele locale pentru anul 2019 nu vor fi majorate.Am analizat împreună cu Direcția Taxe și Impozite nivelul taxelor și impozitelor locale de la Piatra-Neamț și am propus ca pentru anul 2019 să nu se majoreze. Consider că taxele și impozitele locale trebuie să fie la un nivel suportabil pentru populație și mediul de afaceri. O fiscalitate prietenoasă poate fi un stimul atât pentru pesoanele fizice cât și pentru firme să investească și să se dezvolte. Menționez și faptul că pentru mașinile electrice impozitul este zero, iar pentru mașinile hibride se aplică o scutire de 95 %. Pentru că ne dorim un oraș cât mai bine intretinut, proprietățile neîngrijite vor fi impozitate dublu”, a declarat Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț.

Taxe și impozite locale: Dezbatere publică doar pentru cunoscători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProiectul privind taxele și impozitele locale pentru anul 2019 va fi supus timp de 30 de zile dezbaterii publice, urmând să fie introdus pe ordinea de zi a ședintei de Consiliu Local din luna noiembrie. (I.Ș.)

Articolul precedentNou-născut dus cu elicopterul SMURD la Iași
Articolul următorPârtia Cozla: fostul restaurant din incinta stației de telescaun, scos la licitație
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.