După mai bine de doi ani de anchete, expertize și colaborare cu autoritățile din Italia, polițiștii din Roman au reușit să rețină și să ducă la arestare autorul unui viol, comis asupra unei minore. În seara de 22 iulie, Judecătoria Roman a decis:  ”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Șerban Gheorghe Iulian, aflat în stare de reţinere, pentru săvârșirea infracțiunii de viol, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.07.2020 și până la data de 20.08.2020 inclusiv. Potrivit art. 275 alin. 3 CPP cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Executorie potrivit art. 204 alin. 3 CPP. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în ședința din Camera de consiliu azi, 22.07.2020, ora 19:44, în prezența inculpatului asistat de avocat ales”.

Faptele pentru care a fost arestat acum Gheorghe Iulian Șerban s-au petrecut în anul 2017, când nepoata lui, pe care a violat-o, avea 13 ani și câteva luni. Ceea ce s-a întâmplat atunci este expresia promiscuității, a lipsei de responsabilitate și a cinismului cu care un adult poate mutila viața unui copil. Fata a rămas însărcinată, a făcut avort, iar fetusul a fost supus unor expertize, pentru determinarea profilului ADN.  În anchetă ea a făcut declarații evazive, s-a referit la mai mulți tineri cu care ar fi întreținut relații intime și, într-un târziu, a spus că a fost violată de unchiul ei. Între timp, unchiul, cu tot cu nevastă și cei 10 copii , plecase în Italia. Doi dintre copiii lui au murit într-un accident, iar prin asigurările italiene a primit ca despăgubire o sumă impresionantă – în jur de două milioane de euro. Colaborând cu autoritățile italiene, polițiștii din Roman au obținut probe biologice după a căror prelucrare s-a stabilit profilul ADN al lui Gheorghe Iulian Șerban. După care, tot prin expertiză, s-a stabilit că el este tatăl copilului pe care nepoata sa l-a avortat.

Săptămâna aceasta, individul s-a întors acasă, în Bălușești, comuna Icușești, ca să facă pomenire pentru copiii săi, polițiștii au aflat, l-au reținut și l-au dus la arestare. Gheorghe Iulian Șerban are 37 de ani.

C.M.