Proiectul de hotărâre ce prevedea organizarea și desfășurarea Târgului de Crăciun la Neamț a fost adoptat în ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Neamț, convocată pentru 23 noiembrie, după alte trei încercări eșuate de a fi propus spre dezbatere și aprobat. În plen au fost prezenți doar 23 de consilieri județeni (dintr-un total de 34) și toți au fost de acord în unanimitate cu organizarea manifestării (care costă 350.000 de lei, bani alocați de la bugetul județului). Totul s-a întâmplat în câteva secunde, nu înainte ca Mihai Stoica, consilier județean PNL, cel care la ședințele anterioare a refuzat vehement să voteze Târgul de Crăciun, să mulțumească pentru lămuririle primite în ceea ce privește evenimentul care se află la a treia ediție.

Târgul de Crăciun la Neamț a fost aprobat, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Stimați colegi, domnule președinte, în primul rând permiteți-mi să mulțumesc aparatului de specialitate și implicit doamnei manager Carmen Nastasă că în definitiv ne-a luminat și pe noi cu o sumă defalcată cu toate cheltuielile. Poate dacă se întâmpla chestia asta de la prima intenție de a-l transforma în hotărâre nu se ajungea aici, nici în presă nici în tot felul de discuții”, a spus Mihai Stoica, consilier județean PNL. Replica președintelui Ionel Arsene, prezent la ședință, nu a întârziat să apară: ”De acord! A fost greșeala noastră!”.

Totodată a fost adoptat și un alt proiect de hotărâre, direct legat de Târgul de Crăciun la Neamț, cel ce privea stabilirea tarifelor pentru închirierea căsuțelor, pentru comercializarea diverselor produse tradiționale, ce urmează să fie amplasate în zona unde se desfășoară târgul. Proiectul a fost adoptat, cu un amendament însă, respectivele tarife vor fi mai mici cu 25% față de ceea ce a fost propus inițial. (I.Ș.)

Articolul precedentCe-și doresc PNL-iștii de la Piatra Neamț pentru 2019
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul, un nou amical cu Viitorul Curiţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.