La Târgu-Neamț, Ziua Națională a României s-a desfășurat fără tradiționala paradă militară a detașamentelor de pompieri și jandarmi. În urma unui ordin dat de Secretarul de Stat Ilie Botoș se interzice organizarea de parade militare prin orașe datorita situatiei critice create la nivel mondial. Același ordin spune că doar în municipiile reședință de județ se pot organiza parade militare. La manifestările dedicate Zilei Naționale a României au participat primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, city-managerul Vasile Apopei, aleși locali din toate partidele politice, senatorul Liviu Bumbu, fostul șef RAAN Turnu-Severin, Dan Andrușcă, fostul primar Decebal Arnăutu, șefi de partide politice, profesori, elevi, pensionari și câțiva cetățeni ai urbei.

„Permiteți-mi încă de la început să vă transmit un sincer La Mulți Ani! Vă mulțumesc pentru participare și mă bucur că sărbătorim, împreună, Ziua Națională a României. Mulțumesc reprezentanților Casei Culturii Ion Creangă pentru organizare, mulțumiri alese reprezentanților Bisericii pentru sprijinul oferit comunității. Mulțumesc reprezentanților mass-mediei pentru participare. Această zi este o zi sfântă pentru noi și vine după ziua Sfântului Andrei ocrotitorul orașului nostru și al românilor. Această zi este un bun prilej de bilanț pentru anul care va trece. Pentru că astăzi vorbim de unire, putem spune că avem oameni care să contribuie la bunăstarea comunității noastre, dar ducem lipsă de unitate și de armonia clasei politice. Poate nu avem aceleași viziuni politice, dar vă invit să fiți alături de proiectele pentru oraș”, a transmis primarul Daniel Harpa.

„Încerc să fiu prezent an de an la aceste manifestări, mai ales că sunt și tânăr la cei 82 de ani. Io Mihai Voievod cu mila lui Dumnezeu Domn al Țării Românești, al Ardealului și a toată Țara Moldovei pohta ce-am pohtit! Aceste cuvinte au fost rostite pe 7 mai 1600 de Mihai Viteazul ajuns la Iași”, a adăugat și profesorul de istorie Vasile Vrînceanu.

Manifestările au continuat cu un program artistic oferit de copii de la Grădinița Nr. 1 și de elevi de la Clubul Copiilor. Nu au lipsit nici delicioasele poale în brâu, spre bucuria celor mici. (C.T. STURZU)

Articolul precedentNEAMŢ: Patron arestat pentru bancrută frauduloasă
Articolul următorROMAN: Ziua Naţională, „prinos de recunoştinţă celor ce s-au jertfit” GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.