tg intalnire trenMiercuri, 6 mai 2015, de la ora 10:00, în Sala de Consiliu a Primăriei Târgu Neamț a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Sucursalei Regionale de Transport Feroviar Călători, Iași, printre care directorul ing. Constantin Axinia și ing. Ioan Sîrghe – Șef Serviciu Marketing și Mers Tren. Prezenți la întâlnire au fost și primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, prof. Romeo Roman și zeci de cetățeni. Șeful CFR Iași a promis târgnemțenilor și conducerii primăriei că în cel mult două săptămâni la Târgu-Neamț va veni Săgeata Albastră în primă fază, ca mai apoi să reintre în circulație și trenul clasic.

„Astăzi, avem onoarea și plăcerea să avem în orașul nostru pe domnul director Axinia și pe domnul șef de serviciu Sîrghe. După cum bine știți am avut o deplasare la Ministerul Transporturillor împreună cu domnul profesor Romeo Roman unde am discutat problema căii ferate Pașcani-Târgu-Neamț. Am certitudinea că în curând se va redeschide calea ferată. Vă anunț în premieră că avem în proiect și înființarea unui traseu feroviar pentru un tren Mocăniță în jurul Cetății Neamțului. Proiectul este în fază incipientă și sperăm ca, după redeschiderea căii ferate Pașcani-Târgu-Neamț, să continuăm proiectul cu Mocănița”, a spus edilul.

„Sunt onorat să fiu aici la dumneavoastră mai ales că am o obligație morală față de acest oraș care mi-a acordat titlul de cetățean de onoare. Aici, m-am simțit întotdeauna ca acasă. Vreau să vă spun că demersurile dumneavoastră de a repune în circulație calea ferată au avut un impact foarte mare nu numai la nivelul regiunii Moldova, ci la nivelul întregii țări. Unitățile de locuitori din Ardeal au început să fie interesante de transportul feroviar datorită demersurilor de la Târgu-Neamț. Acest semnal de alarmă a fost tras de la Târgu-Neamț și a ajuns în toată țara. Din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la București am primit promisiunea că, în cel mai scurt timp, se ve redeschide calea ferată dar nu numai de la Pașcani la Târgu-Neamț, ci, atenție, de la Iași la Târgu-Neamț, de la Suceava către Târgu-Neamț, de la Bacău către Târgu-Neamț , cu legături din Pașcani. Târgu-Neamț trebuie să devină acel nod feroviar pentru circulația feroviară. Vă informez că vom încerca să aducem în primă fază Săgeata Albastră, un tren modern”, a spus și Constantin Axinia, directorul CFR Iași.

„Salut prezența distinșilor oaspeți și mă bucur de faptul că împreună cu administrația locală reușim să facem ca lucrurile bune să dăinuie în orașul nostru. Târgu-Neamț nu este un oraș multi-industrializat, dar trebuie să fie legat de capitala Moldovei, Iașul. 25% dintre copiii de pe peroanele Gării Pașcani sunt din Târgu-Neamț. Noi, liderii comunității locale vom încerca să punem umărul la orice proiect ce vine în sprijinul comunității”, a spus și prof. Romeo Roman. (C.T. STURZU)

Articolul precedentGheorghe Nichita se autosuspendă din funcţiile deţinute în PSD
Articolul următorACTUALIZARE Elena Udrea a părăsit Penitenciarul Târgşor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Axinia este un mare mincinos care nu face nimic altceva decit sa amageasca cetatenii si mai grav pe primarul acestui oras.
    Nu cred ca este posibil ca sa se circule cu tren CFR atita timp cit linia ferata este inchiriata de REGIOTRANS care in prezent nu mai circula pe aceasta ruta pentru ca este nerentabil. Mai mult acest ,,mincinos" habar nu are ca nu aproba nimeni sa se circule cu tren pe motorina cind linia este electrificata. nu va mai incredeti in acest mincinos ca miine-poimiine va va declara ca va baga tren de la Paris la Tirgu Neamt. Poate o sa va spuna ca va introduce un tren care sa circule de la Iasi la Durau unde are pensiunea acest politruc mincinos. Sa va fie rusine! Halal CFR-isti.

Comments are closed.