0:00

TÂRGU NEAMŢ: Vânătoare de aleși incompatibili! Ce solicită Prefectura?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAngajații de la Serviciul Juridic al Primăriei Târgu Neamţ vor avea sarcina, în perioada imediat următoare, de a depista foștii și actualii consilieri locali incompatibili, care au făcut parte din legislativul târgnemțean în perioada 2008-2014.

Acţiunea se pune în mişcare în baza unei adrese oficiale venită din partea Prefecturii Neamţ. Prin această solicitare se încearcă depistarea aleșilor locali care au deținut sau dețin societăți comerciale ce au avut contracte cu primăria.

Iată și ce solicită Prefectura în adresa trimisă primăriei Târgu-Neamț:

„Obiectul cererii: Incompatibilități privind aleșii locali, conform articolului 90 din Legea nr. 161 din 2013. Situarea unui ales local în incompatibilitate: Existența unuia sau mai multor contracte, după cum urmează: Contracte de prestări servicii. Contracte de executare de lucrări. Contracte de furnizare de produse. Contracte de asociere. Existența următoarelor părți contractante.

2.1 Calitatea de prestator, executant, furnizor sau asociat. Societate comercială de capital privat. Societate comercială cu capital majoritar de stat. Societate comercială cu capital majoritar al unității administrativ-teritoriale. La societățile sus menționate alesul local, soțul(soția) acestuia sau rudele de gradul I trebuie să dețină una sau mai multe din calitățile sau funcțiile enunțate la art. 90. Calitatea de beneficiar sau asociat.

Autoritatea deliberativă din care alesul local face parte: O instituție sau o regie autonomă de interes local aflată în subordinea Consiliului Local sau Consiliului Județean din care alesul face parte. O societate comercială înființată de autoritatea deliberativă din care alesul face parte”.

Prefectura, mai arată în adresă și faptul că, în urma unei adrese cu nr. 6979 din 12.06.2015, a solicitat Oficiului Național al Registrului Comerțului informațiile necesare cu privire la aleșii locali, date ce i-au fost comunicate în adresa nr. 255572 din 26.06.2015, înregistrată sub nr. 8982 din 9.07.2015.

„Am primit o adresă oficială din partea Prefecturii Neamț prin care ne cere să comunicăm situația tuturor aleșilor locali din Consiliul Local Târgu-Neamț privind incompatibilitatea, unde este cazul. Compartimentul juridic va verifica pe fiecare ales în parte, inclusiv primarul și viceprimarul, după care le vom înainta oficial pe bază de adresă la Prefectură. Nu este problema mea să aflu care ales local este incompatibil sau nu, eu doar iau act de adresa Prefecturii. Ce ne cere Prefectura, așa o să facem. Vom oferi date precise cu toți aleșii locali care dețin sau nu dețin societăți, în special pe cei care dețin funcții în societăți care au avut contracte cu primăria. Perioada de cercetare a aleșilor locali este între 2008-2014”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Ce au declarat o parte dintre aleşii din Târgu Neamţ, dar şi prefectul de Neamţ (care este tot din Târgu Neamţ) puteţi lectura AICI. (C.T. STURZU)

Articolul precedentLIGA A III-A: Petrotub, egal acasă; Cetatea, înfrângere în deplasare
Articolul următorCetăţeni afgani reţinuţi la frontieră
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.