0:00

Mai mulți cetățeni care locuiesc pe strada Veronica Micle ( cea de pe digul Ozanei care duce la fosta fabrică Fructe de Pădure) ne-au făcute diferite sesizări cu privire la starea deplorabilă în care arată acest drum. Mai ales că, de câțiva ani pe acest drum s-au construit blocuri și case, iar la intrarea pe stradă cum vii dinspre sensul giratoriu de la pod Ozana, locatarii de la blocurile de la intrare se plâng de praf vara , când e cald și de bălți, atunci când plouă. Pe aceeași stradă există și o spălătorie auto, unde clienții dar și administratorul se plâng de faptul că, pe mașinile spălate se așterne imediat praful. Și ca disconfortul să fie deplin, pe acest drum circulă frecvent mașini de mare tonaj încărcate cu lemne, deoarece drumul se află în administrarea Direcției Silvice Neamț, fiind considerat… drum forestier.

„De foarte mult timp acest drum este deplorabil. E plin de găuri, de gropi. Vara este un praf de nedescris. Iar când plouă apar niște bălți mari. Cu un autoturism nu poți circula decât în viteza întâi. Am întrebat la primărie dar ne-au spus că drumul aparține celor de la Silvic. Poate trimit pe cineva să repare acest drum. Măcar atât. Dacă nu-l pot moderniza. Măcar să-l plombeze.  Nu mai avem mult și facem un protest și blocăm strada”, ne declară un locatar de la un bloc din acea zonă.

Viorel Timișescu, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț a precizat care este situația din punctul de vedere al instituției pe care o reprezintă: „Avem un contract de proiectare și suntem în faza de proiect tehnic. După care urmează aprobarea și finanțarea pentru achiziția de lucrări pe acest drum. Cum primim, trecem la etapele următoare. Faza de studiu de fezabilitate a fost aprobată în decembrie 2021.  Suntem direct interesați să reabilităm și să modernizăm acest drum pentru că și mașinile Direcției Silvice Neamț circulă pe el. Suntem preocupați de rezolvarea acestei probleme și sperăm ca în cel mai scurt timp să remediem  situație”.

C.T.S

Articolul precedentPercheziţii în Neamţ, Iași şi alte 9 judeţe într-un dosar cu prejudiciu de 4,7 milioane lei
Articolul următorBombă descoperită la lucrările de reabilitare a unui drum judeţean
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.