Terenurile și spațiile comerciale din Târgu-Neamț devin din ce în ce mai atractive, dar și mai scumpe. Pentru vânzarea unui spațiu sau teren ce aparține domeniului public al orașului există o comisie de licitație formată din membri ai Consiliului Local, formată din Maria Vrînceanu, Maria Raicu, Ana Acsintoae, Neculai Preda și Vlad Bârsan.

Târgu Neamț se ( mai ) vinde scump, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn exemplu de spațiu vândut recent  este cel de pe str. Serafim Lungu (în care a funcționat multă vreme sediul organizației politice locale ALDE), cu o suprafață de 36 de mp plus 6 mp holul, care a fost vândut recent cu suma de 27.000 de euro.

 

La începutul acestui an a fost vândută o suprafață de teren din fața parcării Kaufland, unde aproximativ 500 mp s-a vândut cu prețul de 231 euro/ mp. În urma vânzării primăria a obținut la bugetul local suma de 126.000 de euro.Târgu Neamț se ( mai ) vinde scump, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În perioada următoare va fi scos la licitație și un teren de aproape 474 mp situat în spatele stadionului ( zona fostului hotel sportiv). Acesta a fost lotizat și în Raportul de evaluare a reieșit un preț de 67 euro pe mp dar, conform legii, care spune că prețul nu poate fi mai mic decât cel de evaluare, comisia de licitație a stabilit un preț de pornire de 100 euro pe mp. Membrii comisiei au luat în calcul și faptul că, în acea zonă s-a investit mult, zona dezvoltându-se.Târgu Neamț se ( mai ) vinde scump, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La ședința Consiliului Local de joi, 27 octombrie, Maria Vrînceanu a informat colegii despre bunele practici ale administrației locale, care a învățat să vândă  (mai) scump proprietățile orașului.

C.T.S

 

Articolul precedentTandem penal
Articolul următorExpoziție de pictură decorativă pe sticlă la Biblioteca Județeană
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.