Rossal Târgu-Neamţ vine în sprijinul agenţilor economici oferind gratuit eurocontainere. Mai mult, dacă firmele colectează selectiv deşeurile vor avea şi o reducere din preţul contractului.

“Prin agenţii nostri încasatori am anunţat sub semnătură peste 400 de agenţi economici că este nevoie să încheiem cu ei un contract de salubritate şi i-am informat despre ce documente au nevoie. Interesul nostru este ca cetăţenii să încheie cât mai repede contracte cu noi. Sunt de acord cu cetăţenii care aşteaptă de la noi servicii de calitate pe care le plătesc. Responsabilitatea noastră este să ne apropiem cât mai mult de performanţă. Totodată, am încercat să facem și o campanie de promovare a activității de colectare selectivă. O bună parte dintre cetățeni au înțeles să colecteze selectiv gunoiul, dar am găsit și multe containere pentru gunoiul selectiv, care au fost vandalizate sau scormonite pe timpul nopții. Sunt agenţi economici iresponsabili care îşi aruncă cartoanele sau alte gunoaie în spatele sediului sau în eurocontainerele din spatele blocurilor care sunt destinate persoanelor fizice. Noi le putem da gratuit containere pentru colectare selectivă la sediul activității comerciale și în acest fel mai putem scade din prețul contractului. Prin aceste eurocontainere le dăm agenţilor economici posibilitatea să-şi arunce selectiv gunoiul. Trebuie să ne aliniem şi noi la standardele europene. Am întâlnit cetăţeni care lucrează în străinătate şi care mi-au spus că au primit amendă 200 de euro pentru că au aruncat pe jos un chiştoc de ţigară. Fac apel la persoanele juridice să încheie contract cu noi şi să nu-şi mai arunce gunoaiele pe la colţurile blocului. Ca să nu mai spun că sunt cetăţeni din comunele limitrofe care îşi aruncă gunoaiele în eurocontainerele din oraş. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că, dacă nu vor colecta selectiv gunoiul, taxa va creşte”, ne-a declarat Mihai Florea, responsabilul societății Rossal pe Zona 3 Târgu-Neamț și alte 17 comune.

O doamnă care deţine un magazin în centrul oraşului este mulţumită de faptul că Rossal i-a oferit gratuit eurocontainere: “Este o idee bună a celor de la Rossal să ofere gratuit aceste eurocontainere şi este şi în interesul nostru să colectăm selectiv gunoiul pe care îl aruncăm, mai ales că vom avea şi o reducere la taxa din contract”. Pentru persoanele juridice s-a stabilit ca tariful să fie de 344 lei pe tonă, plus TVA. (C.T. STURZU)