De curând au fost montate primele module supraterane pentru gunoi în mai multe zone din Târgu Neamț. Reacția unora dintre cetățenii din oral arată că nu au înţeles scopul acestor containere. Unii dintre ei își aruncă jos gunoiul, chiar în fața modulelor supraterane. Unii pot fi chiar recunoscuți după resturile de facturi care ajung pe jos, fie de la proprietar, fie de la cei care încă mai încearcă să caute în gunoaie. Alții aruncă murăturile în containerul destinat sticlei, în timp ce unii îşi aruncă hainele în containerul destinat cartonului.

După o scurtă inspecţie făcută de Mihail Florea, responsabil Rossal Zona 3 Târgu Neamţ, pe la câteva dintre modulele supraterane montate recent de către primărie, el a ținut să remarce ”lipsa educaţiei civice” în dreptul unor cetăţeni.

„Urmărim şi noi postările şi comentariile de pe reţelele de socializare ale unor cetăţeni din Târgu Neamţ. ne interesează părerile lor, pentru a putea oferi un grafic de colectare a deşeurilor cât mai civilizat. Împreună cu primăria am făcut investiţii în aceste containere supraterane, care sunt noi şi costă destul de scump. De aceea trebuie să le păstrăm. Rossal are o frecvenţă de colectare de şase zile pe săptămână pentru deşeuri menajere şi de cinci zile pe săptămână pentru deşeurile reciclabile. Noi dimineaţa venim şi facem curăţenie, dar nu este responsabilitatea noastră dacă unii cetăţeni certaţi cu bunul simţ vin şi nu depozitează gunoiul corect, sau mai grav, în containerul destinat sticlei se aruncă murături şi alte alimente stricate. Primăria nu poate pune câte un poliţist local la fiecare amplasament. De aceea facem apel la educaţia civică a cetăţenilor să-i tragă de mânecă pe acei cetăţeni needucaţi, care nu depozitează corect gunoiul. Cetăţenii să păstreze aceste investiţii, pentru că anul viitor, împreună cu primăria ne dorim să multiplicăm aceste containere”, ne-a declarat Mihail Florea, responsabil Rossal Zona 3 Târgu Neamţ.

C.T. STURZU