Administrația locală din Târgu-Neamț face ultimele pregătiri pentru a întâmpina sărbătorile de iarnă așa cum cum se cuvine. În acest sens, în centrul orașului au fost puse instalații luminoase noi, iar instalațiile de la pomul de Crăciun și luminițele colorate din oraș au fost aprinse oficial pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, în Parcul Casa Culturii „Ion Creangă”. City-managerul Vasile Apopei ne-a informat că instalațiile luminoase montate în centrul orașului au fost cumpărate, urmând ca la anul să fie achiziționate alte instalații pentru străzile periferice ale orașului.

„Instalațiile luminoase de pe centrul orașului au fost cumpărate, pentru că dacă le-am fi închiriat ar fi trebuit să închiriem altele, anul viitor. Dar, cumpărându-le, le vom folosi și la anul. Pe 6 decembrie, la ora 17, dl. primar Daniel Harpa a aprins oficial luminițele din Parcul Casa Culturii. Așa cum am spus vom pune instalații luminoase pe tot centrul orașului și în Parc, iar anul viitor vom achiziționa instalații și pentru zonele periferice. Ne-am mai gândit, de asemenea, să înființăm un atelier în cadrul societății Centrul de Întreținere Urbană pentru a realiza ornamente metalice pentru stâlpi, astfel încât să facem economii și să nu mai cumpărăm și ornamente”, ne-a declarat city-managerul Vasile Apopei.

Serviciul de Relații cu Publicul ne-a pus la dispoziție și un program al principalelor manifestări culturale din perioada sărbătorilor de iarnă, organizate de primărie și Casa Culturii „Ion Creangă”.

Pe 6 decembrie, Moș Nicolae a sosit în Parcul Casa Culturii pentru a dărui cadouri celor mici, după care primarul Daniel Harpa a aprins oficial luminițele colorate din oraș.

Pe 9 decembrie, la ora 19, târgnemțenii vor avea bucuria să-l vadă pe marele actor Florin Piersic, în cadrul unui spectacol de teatru intitulat „Străini în noapte”. Marele actor va juca pe scenă alături de actrița Medeea Marinescu. Biletul este de 70 de lei.

Pe 10 decembrie, ora 18, va avea loc un concert de Crăciun: „Acorduri vieneze și internaționale de Crăciun”, prezentat de Eastern Royal Orchestra.

În perioada 12-14 decembrie vor avea loc Zilele „Ion Creangă”, manifestări organizate de Fundația Culturală „Ion Creangă”, în colaborare cu Casa Culturii „Ion Creangă”.

În perioada 15-19 decembrie, în Parcul Casa Culturii, vor avea loc manifestări de Crăciun organizate de grădinițe și școli din oraș.

Pe 18 decembrie, ora 18, va avea loc spectacolul de Crăciun „Zvon de clopoței”, ediția a II-a, urmat de premierea finaliștilor concursului „Târgnemțenii au talent”.

În ultima zi a anului, pe 31 decembrie, va avea loc spectacolul „Trecerea dintre ani 2014-2015”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentVasile Postolică – o nouă apariţie editorială
Articolul următorElevii și profesorii din Neamț vor să salveze brăduții de Crăciun