pietricica turism

Aleşii locali din Târgu-Neamţ au decis să diminueze norma de hrană a poliţiştilor locali. Printr-un proiect de hotărâre, aprobat în şedinţa Consiliului Local, de vineri, 16 februarie, contravaloarea normei de hrană a fost redusă de la 32 de lei la 15 lei pe zi. La şedinţă a fost prezent şi Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale, care a pus la dispoziţia aleşilor locali şi un raport de activitate a instituţiei pe care o conduce, pe anul 2017. Dar asta nu i-a impresionat pe consilieri.

Din respectivul raport aflăm că Poliţia Locală a aplicat, anul trecut, 199 de sancţiuni contravenţionale, din care 73 de avertismente, iar valoarea amenzilor a fost de 31.290 de lei. Diminuarea normei de hrană vine o data şi cu diminuarea salariilor celor 20 de poliţişti locali. Florin Tofan ne-a mărturisit că, în urma diminuării salariilor din primărie, au fost afectate şi salariile poliţiştilor locali, care au pierdut din salariu între 8 şi 10 milioane de lei vechi. Asta în timp ce, în comuna Vânători-Neamţ, norma de hrană a poliţiştilor locali a fost eliminată de către Consiliul Local, dar în schimb le-au fost mărite cu 50% salariile. (C.T. STURZU)

2 COMENTARII

  1. Salarii diminuate cu 800-1000 de lei? Frate , dar astia au salarii uriase…Infractionalitatea e in floare, intr-un an au dat aproape 200 de amenzi.Nici macar una pe zi.N-au muncit, dar au mancat bine, de 32 de lei. Imi fac multe cruci.

Comments are closed.