pietricica turism

Miercuri, 24 aprilie, în sala de şedinţe a Primăriei Târgu Neamţ a avut loc o conferinţă de presă având ca temă “Organizarea primei ediţii a Festivalului Internaţional de Folk Bzone Folk România”, ce se va desfăşura în perioada 2-5 mai. La conferinţă au participat primarul Daniel Harpa, consilierul superior din cadrul Consiliului Judeţean Neamţ, Mona-Magdalena Ţigănuş şi artistul de muzică folk Adrian Beznă.

Primul care a luat cuvântul a fost primarul Daniel Harpa: „Vreau să vă mulţumesc că aţi dat curs invitaţiei noastre şi să salut prezenţa celor doi reprezentanţi de lângă mine. Vreau să-i mulţumesc şi domnului preşedinte Ionel Arsene, pentru implicarea în organizarea acestui festival. Eu sunt mulţumit de faptul că, în sfârşit, în oraşul nostru se organizează un eveniment de un asemenea nivel. Cred că a fost o alegere perfectă ca oraşul Târgu Neamţ să fie gazda acestui eveniment, la care vor participa artişti de mare valoare a ţării. Cu siguranţă vom face tot posibilul să continuăm acest festival şi în anii următori”.

Mona-Magdalena Ţigănuş a transmis mesajul Consiliului Judeţean Neamţ: „Ne onorează invitaţia dv. de a fi azi la Târgu Neamţ. Vă transmit mesajul de susţinere al domnului preşedinte Ionel Arsene, pentru acest nou proiect. Organizarea acestui festival la Târgu Neamţ este o dovadă a preocupării Consiliului Judeţean, în domeniul artistic. Scopul organizării acestui festival este de a spori numărul de turişti la Târgu Neamţ şi de a promova această zonă. Pentru buna organizare a acestui festival Consiliul Judeţean susţine financiar activităţile festivalului, dar susţine şi punerea în valoare a tinerilor talentaţi în muzică. Felicitări organizatorilor!”

„Ideea organizării acestui festival este mai de demult, în urma unor discuţii avute cu domnul primar Harpa şi cu domnul preşedinte Arsene. Înainte de a ocupa funcţii administrative, ei sunt şi oameni şi o să vă dau şi din casă. Dânşii sunt şi iubitori de muzică folk. Oraşul Târgu Neamţ poate fi pus pe harta muzicii folk din România. Este un festival internaţional şi acest festival va fi cel mai important eveniment de muzică folk din acest an, din România. Asta e clar. Am decis să organizăm acest festival aici, pentru că Târgu Neamţ este un oraş generos, pentru că avem Cetatea Neamţ”, a precizat şi Adrian Beznă.

Joi, 2 mai, Cetatea Neamţ va găzdui prima seară, cea de deschidere a festivalului. Vineri, 3 mai, activităţile festivalului se vor muta la Casa Culturii “Ion Creangă” , de la ora 13, după care, la ora 17 festivalul se va muta în centrul oraşului, mai exact în Piaţa «Adormirea Maicii Domnului ». Zilele de sâmbătă şi duminică festivalul se va desfăşura în aceleaşi locaţii, Casa Culturii şi centrul oraşului. Printre cele mai renumiţi artişti de muzică de folk din România, care vor cânta la acest festival se numără ANDREI PĂUNESCU, MIRCEA BANICIU, MIRCEA VINTILĂ, CRISTIAN MINCULESCU, VICTOR SOCACIU, ADRIAN BEZNĂ, MAGDA PUSKAŞ, CRISTIAN BUICĂ, EMERIC IMRE, VALI MOLDOVAN, CLAUDIU PURCĂRIN, RAREŞ SUCIU, MARIA MARIA, MĂDĂLINA AMON ŞI GENERAŢIA FOLK, FĂRĂ ZAHĂR , MIRCEA RUSU ȘI INVITAȚII şi alţii.

Programul festivalului: [gview file=”https://zch.ro/wp-content/uploads/2019/04/program-festival-folk.docx”] (C.T. STURZU)