0:00

Târgu-Neamţ: Patru exemple de cum se fură lemnul din pădurile nemţene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLemnul din pădurile nemţene este o continuă tentaţie pentru unii, chit că guvernul a venit şi a spus stop scumpirilor la lemnele de foc, plafonând preţul la 400 de lei pe mc. O demonstrează şi ultimele cazuri de şoferi prinşi de poliţişti pe drumurile judeţului, în timp ce transportau lemn fără documente legale.

Un prim caz, pe 5 octombrie, în Vânători-Neamț, unde există o adevărată practică în acest domeniu: o autoutilitară transporta aproximativ 1,3 mc de  fag, fără documente legale. Şoferul, în vârstă de 42 ani, din Pipirig a primit o amendă de 1.000 de lei, de la poliţiştii din Târgu-Neamţ, bani pe care este foarte posibil să-i obţină tot transportând lemn.

Aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, în Pipirig, aceeaşi poliţişti s-au întâlnit cu o altă autoutilitară garnisită cu lemne, 3 mc de carpen, mai exact.  Tot fără documente legale, aceeaşi amendă.

Sâmbătă, 8 octombrie, tot polițiști din Târgu-Neamț, au oprit în satul Oglinzi, o căruţă care transporta 1,5 mc de fag, evident fără documente legale. Căruţaşul, în vârstă de 65 de ani, din Răucești, nu a reuşit să-i convingă pe poliţişti de unde şi cum are lemnul şi a luat şi el amendă, tot de 1.000 de lei.

Pe 9 octombrie, aceeaşi polițiști, au revenit la Pipirig şi au găsit o altă autoutilitară cu 2 mc, tot esență de fag (preferată s-ar părea pentru că e şi mai scumpă!) şi tot fără documente legale. Şoferul, de 28 de ani, din localitate, are şi el de plătit o amendă de 1.000 de lei.

În toate aceste patru cazuri, lemnul a fost confiscat şi a fost predat angajaţilor Ocoalelor Silvice Târgu-Neamţ şi Pipirig.

Angela Croitoru

Articolul precedentL4 Victoria Horia e lideră autoritară după etapa a VII-a
Articolul următorDoi constănţeni şi-au ciocnit maşinile la Costişa
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.