Proiectul cu privire la organigrama Primăriei Târgu-Neamț, proiect votat în ședința legislativului din 8 august, pare a fi mărul discordiei între PSD și PNL. Totul a pornit de la ședința extraordinară din 8 august în care s-a votat organigrama primăriei și desprinderea noii Direcției de Asistență Socială. Chiar dacă s-a votat în unanimitate, după acea ședință, cei de la PNL au reclamat faptul că nu li s-a adus la cunoștință înființarea unor noi funcții de conducere care au fost ocupate fără vreun concurs așa cum specifică legea. Mai mult, PNL, prin vocea Mariei Vrînceanu, a intervenit la cea mai recentă ședință de consiliu, din 27 august, propunând ca procesul verbal ce consfințea organigrama să nu fie votat. Iată ce spunea Maria Vrînceanu la respectiva ședință:
„În procesul verbal scrie că organigrama este la nivelul lunii martie, dar după ce am studiat organigrama din martie și pe cea prezentată în ședința din august am constatat multe modificări. Și anume, mai multe birouri s-au transformat în servicii și mai multe funcții au fost transformate, în sensul că din șef de birou, a devenit director executiv adjunct ( n.r. – Carmen Tănase) , iar din ce știu funcțiile de conducere se ocupă doar prin concurs. Când ne referim la transformarea birourilor în servicii, înseamnă să treci de la 5 angajați, la 7 angajați, după cum spune legea. De aceea, aș propune colegilor să nu se voteze acest proces verbal decât atunci când organigrama va fi adusă la forma inițială de la nivelul lunii martie, pentru că sunt de părere că am fost mințiți”.
Răspunsul primarului a fost: „Toate acele persoane care au devenit șefi de servicii sau director adjunct sunt interimari pe funcții până la organizarea concursului”.
Despre intervenția sa în legislativul târgnemțean, Maria Vrînceanu vine cu mai multe precizări.
„Şedința din 08.07.2015 a fost una extraordinară , proiectele au venit imediat, iar specialiștii din primărie nu ne-au informat corect asupra unor aspecte. Și aici mă leg de organigrama aparatului de specialitate a primăriei. Reprezentanta Biroului Resurse Umane ne-a prezentat că organigrama este la nivelul lunii martie, neinformându-ne că după desprinderea Direcției de Asistență Socială cu 155 de posturi, dintr-un total de 324 de posturi, s-au făcut modificări pe servicii și anume, mai multe birouri, cum este cel de Investiții, a fost transformat în Serviciu, Biroul de Resurse Umane a fost transformat în Serviciu. O altă problemă este și faptul că au avut loc transformări în statul de funcții, din șefi birou s-a trecut în șefi serviciu. Vrem o justificare prin care birourile se transformă în servicii și cel mai important este bugetul. Aceste transformări s-au făcut din pix pentru ca niște oameni să fie avansați, ilegal”, ne-a declarat Maria Vrînceanu.
Despre intervenția consilierului PNL în ultima ședință, primarul Daniel Harpa spune că s-a dispus un audit în acest sens și așteaptă concluziile.
„S-a văzut că a fost o intervenție politică din partea doamnei Maria Vrînceanu. Primind materialele de la acea ședință au fost de acord cu organigrama la acel moment. Dar, nu-i nimic pentru că am dispus un audit în acest sens, iar dacă audit-ul va constata că s-a făcut vreo ilegalitate voi ieși public și voi declara care este ilegalitatea. Dar, vă asigur că nu este nimic ilegal pentru că acel proiect s-a făcut cu aprobarea legii și a Consiliului Local”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)