TÂRGU-NEAMŢ: Olandezi „tratați” cu titluri PRO URBE, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCinci olandezi din cadrul Fundației „Fryslan-Moldova” au primit din partea legislativului târgnemțean, mai multe distincții, printre care și un titlu de cetățean de onoare și 4 titluri PRO URBE.

Aleșii locali au aprobat, joi, 26 noiembrie, într-o ședință de Consiliu Local să i se acorde titlul de cetățean de onoare președintelui fundației olandeze Tjalling Feenstra și alte 4 titluri PRO URBE următorilor membri ai fundației: Piet Van der Galien, Yme Dijkstra, Wob Jansma și Livius Noordhus.

Cei 5 olandezi au primit aceste titluri ca urmare a contribuției la dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie stabilite între fundație și primărie, încă din anul 1990. De atunci și până în prezent, Fundația „Fryslan-Moldova” a contribuit cu transporturi umanitare destinate școlilor, bisericilor și spitalului. De asemenea, au mai beneficiat de ajutoare și nenumărate ONG-uri din oraș. Primarul Daniel Harpa și aleșii locali au decis să acorde aceste titluri şi datorită numeroaselor donații umanitare din partea fundației, ce au constat în aparatură medicală, mobilier școlar, aparatură pentru laboratoarele școlare, mobilier și instalație de sonorizare pentru sala de festivități a primăriei.

Primarul Daniel Harpa a dorit să explice: „Acești domni, prin acțiunile lor de-a lungul anilor, acțiuni dezinteresate, cum ar fi donații și acțiuni umanitare au determinat o îmbunătățire semnificativă a condițiilor de viață a unor beneficiari și chiar ai locuitorilor orașului sau a a unui domeniu al vieții sociale, culturale sau economice”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentSăvinești devine acționar la Troleibuzul SA
Articolul următorTÂRGU-NEAMŢ: Sume importante de la Consiliul Județean
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.