0:00

La şedinţa Consiliului Local Târgu Neamţ, de joi, 30 ianuarie, subiectul noului proiect al primăriei de împrejmuire a parcului Cetate a încins spiritele.

Maria Vrînceanu de la PNL a dorit să-şi exprime opoziţia faţă de construirea unui gard de tablă cu fundaţie de beton, pe locul vechiului gard: „A fost dat jos gardul vechi de la parcul Cetate, pentru a se face un gard nou. De ce se mai face gard cu fundaţie şi de tablă la un parc? Mi se pare firesc să se pună un gard viu. Care e utilitatea acestui gard de tablă şi cu beton. Şi aş vrea să ştim ce s-a făcut cu gardul vechi”.

Târgu Neamţ: Noul gard de la parcul Cetate bagă zâzanie în Consiliul Local, ZCH NEWS - sursa ta de informații

-„Gardul cel vechi va fi folosit la împrejmuirea părţii din spate a terenului de la liceul Ştefan cel Mare şi de la fosta şcoală nr. 5. Deja au fost făcute solicitări în acest sens”, a răspuns viceprimarul Vasile Apopei.

-„Gardul cel nou va fi unul solid, aşa cum au considerat proiectantul şi cei cu care am discutat, pentru a oferi siguranţă copiilor, mai ales că în acest parc vor fi şi locuri de joacă. În celălalt proiect cu ştrandul, în partea din spate va fi un gard verde. Despre gardul din partea din faţă ne-am gândit la un gard de tablă desenat de un sculptor local, urmând a se face un parc tematic. Ne-am gândit în primul rând la siguranţa copiilor. Eu zic întâi să vedeţi modelul gardului. Eu ştiu că sunt 100 de opinii, dar nu eu fac proiectul. Există un proiectant, nişte specialişti în domeniu”, a explicat şi city-managerul Geanina Fedeleş.

Noi facem cazemate, în loc să facem nişte parcuri frumoase. Consider că nu-şi are rostul un asemenea gard”, a replicat Maria Vrînceanu.

-„Eu ştiu că parcul deserveşte cetăţenilor din oraş. Aţi cerut vreo dezbatere ca să aflaţi ce îşi doresc cetăţenii, ce fel de parc îşi doresc?”, a intervenit şi Andrei Aciocârlănoae de la PNL.

-„Şi eu v-aş putea spune că nici la vremea respectivă nu am fost de acord cu termopane la Cetatea Neamţului. Am criticat, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă, când aţi fost d-stră la Putere, înainte de 2012”, a replicat vicele Apopei.

Maria Vrînceanu de la PNL a mai dorit să readucă în discuţie o solicitare mai veche: „În luna noiembrie, domnul consilier Vasile Dron a făcut o solicitare către echipa de fotbal Ozana să vină în luna decembrie cu explicaţii clare cum s-au cheltuit banii pe care Consiliul Local i-a alocat. Cum nu s-a venit cu nicio explicaţie nici până acum, o să reînnoiesc solicitarea să se vină cu explicaţii în şedinţa din luna februarie a acestui an”.

O să le transmitem celor de la clubul de fotbal Ozana să vină cu explicaţii în următoarea şedinţă din februarie”, a răspuns viceprimarul Vasile Apopei.

C.T. STURZU

Articolul precedentCazuri de fete traficate prezentate elevilor de la Colegiul Național de Informatică
Articolul următorVideo: Lansarea lui Ciprian Enache de la ALDE în lupta pentru Primăria Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Buna dimineata? Citesc si ma minunez de hotararile proiectantului! Gard de TABLA? Pe ce coclauri traiti dlor proiectanti?Voi nu urmariti in alte tari ce parcuri simple si frumoase fac? Voi vreti gard de tabla? Nu il faceti de 2,5m?Si inchisoare la interior?
    Un parc care e vizitat pe timpul verii de nenumarati turisti care merg sa viziteze Cetatea-Neamt din alte judete?Cu asta va mandriti edililor cu garduri de tabla?

Comentariile sunt închise.