Ziua Vânătorilor de Munte de la Târgu-Neamț a fost sărbătorită așa cum se cuvine de către administrația locală și târgnemțenii veniți în număr foarte mare. Un moment emoționant a fost atunci când primarul Daniel Harpa a propus celor prezenți un moment de reculegere în memoria tinerilor decedați în tragedia de la Club „Colectiv”. La manifestările dedicate vânătorilor de munte au participat primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, city-managerul Vasile Apopii, deputatul PNL Radu Surugiu, consilierii județeni Vasile Nica și Mircea Pintilie, inspectorul şcolar general adjunct Elena Laiu, aleși locali, președinți și membri de partide politice, numeroși pensionari, profesori, elevi și cetățeni.

După oficierea slujbei religioase de către un sobor de preoți în frunte cu Protopopul de Târgu-Neamț, preot Ioan Dogaru, a urmat depunerea de coroane de către administrația locală, partide politice, asociații de pensionari și de veterani, școli, Poliție, Jandarmerie și Pompieri.

„Dacă uităm trecutul, uităm de istoria patriei noastre, care este și va fi un postament important pentru viitorul nostru. Trecutul face istoria. Biserica, în permanență cinstește pe eroii patriei noastre în Sfânta Liturghie și se pomenesc toți eroii și ctitorii patriei noastre”, a spus preotul Ioan Dogaru, Protopopul de Târgu-Neamț.

„Preacucernici părinți, doamnelor și domnilor consilieri locali și județeni, stimați invitați suntem bucuroși că ați răspuns invitației noastre. Aș dori să începem această manifestare cu un moment de reculegere în memoria tinerilor care și-au pierdut viața în incendiul din Club «Colectiv», o tragedie care a îndoliat România. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a transmis primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

Articolul precedentMassone și-a adus antrenor italian
Articolul următorTrupa „Arlechin” a Bibliotecii „Kirileanu” la festivalul „Mereu tânăr” Craiova
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.