În ciuda ploii care a ţinut acasă mulţi din cei care ar fi dorit să participe la manifestările dedicate Zilelor Cetăţii Neamţ şi la Festivalul Medieval, organizatorii s-au încăpăţânat şi au reuşit să ţină pe linia de plutire desfăşurarea tuturor activităţilor din program. Şi, poate ca o răsplată pentru încăpăţânarea şi optimismul de care au dat dovadă în zilele de vineri şi sâmbătă, duminică a adus o vreme mai calmă, pe ici, pe colo, chiar cu soare. Asta i-a scos pe oameni din case și i-a adus în Parcul Cetate, unde s-au încins focurile sub ceaune, iar străjerii, cavalerii și domnițele s-au întrecut în a-i face pe oaspeți să se simtă bineveniți.

Bucatele alese şi aromele îmbietoare din ceaunele fermecate, atmosfera medievală, ospitalitatea organizatorilor şi a comercianţilor i-au convins pe cei prezenţi că au făcut o alegere inspirată să vină în Parc Cetate. ”Am câştigat din nou o bătălie, în promovarea turismului pe Valea Ozanei, în Ţinutul Zimbrului destinaţie ecoturistică. Chiar dacă vremea a fost potrivnică, am reuşit să apărăm meterezele Cetăţii Neamţ cu îndârjire, reuşind, şi la aceeastă ediţie a V-a a Festivalului Medieval, să organizăm spectacole cavalereşti, atent alese şi prezentate cu măiestrie de trupe medievale, străjeri, cavaleri şi domniţe, bucate alese şi băutură pe îndestulate. Şi la această ediţie, au fost bucate puse în ţepuşe, prăjite pe jăratec, învârtite în ceaune deasupra focurilor încinse, toate acestea pentru a învinge turiştii şi vizitatorii care ne-au «atacat» cu înverşunare tabăra clădită cu sudoare în parcul de sub Cetate. A fost o bătălie modernă, o nouă victorie a turismului nemţean. Mulţumim organizatorilor, Consiliului Judeţean Neamţ, Primăriei Târgu Neamţ şi tuturor partenerilor cu care ne-am aliat! A fost o demonstraţie, că doar uniţi putem avea rezultate în realizarea activităţilor de promovare ale obiectivelor turistice, de altfel scopul asocieţiei noastre”, a spus Dan Gavrilioaia, preşedintele Asociaţiei Valea Ozanei.

Fără doar şi poate, ediţiile din acest an ale Zilelor Cetăţii şi Festivalului Medieval au câştigat lupta cu ploaia, în ciuda previziunilor sumbre. (C.T. STURZU)

GALERIE FOTO

Articolul precedentȘtire actualizată. Accident lângă stadion, 7 victime, două încarcerate. Foto
Articolul următorDonații pentru sinistrații din Farcașa: încăperea este goală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.