Vasile APOPEI
Vasile APOPEI

O lovitură neașteptată pentru beneficiarii de ajutor social de la Târgu Neamț: a fost închisă cantina socială de la Humulești! Pentru mai multe amănunte, am luat legătura cu proaspătul viceprimar Vasile Apopei, fostul manager de oraș, care s-a declarat, și el, surprins: ”Acum am ajuns în primărie, am înțeles că sunt probleme și vreau să mă lămuresc. Pe de o parte, ar fi probleme cu autorizațiile de la ISU și DSV și atunci intrăm în reabilitare, iar, pe de altă parte, nu mai sunt bani! Ar trebui o ședință extraordinară pentru o rectificare de buget. O să vorbesc chiar acum cu directoarea adjunctă de la Serviciul Social să mă lămuresc!”

După ce a discutat cu toată lumea, dl. viceprimar a revenit: ”Așa cum vă spuneam, sunt probleme cu autorizațiile, acolo a fost un control și li s-a pus în vedere să intre în legalitate. Este vorba de igienă, de autorizație de funcționare etc. Serviciu Social, după cum bine știți, are personalitatea juridică, are buget propriu și nu mai are fonduri. După discuția cu dl. primar, am hotărât ca beneficiarii să poată servi o masă caldă la centrul social Sf. Teodora, unde primăria va asigura fondurile”.

Din punctul nostru de vedere, există o mică problemă: cum a funcționat o cantină socială fără autorizație? Există vreun răspunzător pentru toate astea? Oare s-a dat vreo sancțiune?

Probabil că toate aceste lucruri vor fi lămurite într-o conferință de presă susținută de cei răspunzători. Cândva, după concedii.

Valentin Bălănescu

Articolul precedentFemei dispărute în Italia! Dacă le-aţi văzut, sunaţi la 112!
Articolul următorACTUALIZARE Copii români din lumea întreagă, în tabără la Oglinzi! Astăzi, deschiderea oficială!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.