0:00

TÂRGU-NEAMŢ: Dispute politico-economice pe tema Kaufland, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘedința legislativului târgnemțean de marți, 26 mai, a fost, fără doar și poate, o dispută economico-politică. După aprobarea prin vot a celor 10 proiecte de pe ordinea de zi, plus cele două liste suplimentare cu 7 proiecte de hotărâre, la rubrica întrebări și interpelări, subiectul Kaufland a fost aprig disputat de către majoritatea aleșilor locali care au venit cu argumente pro și contra.

Mihaela Marian (PSD), patroana unui magazin, care a fost deja afectat de deschiderea supermarketului LIDL, propunea un regulament interior al Consiliului Local, pentru ca cei de la Kaufland să-și deschidă magazinul la periferia orașului, ba mai mult chiar pe teritoriul unei comune limitrofe, cum ar fi Vânători sau Timișești: „Ar trebui să se facă un regulament interior în Consiliul Local prin care cei de la Kaufland să-și deschidă magazinul într-o comună vecină, cum ar fi Vânători, Timișești sau Răucești și să nu afecteze micii comercianți de la noi. Ce avantaje financiare are primăria cu deschiderea acestui supermarket?”

Vasile Apopei, city-managerul orașului, i-a explicat colegei sale de partid că nu există niciun cadru legal de a-i opri pe cei cu lanțul de magazine să nu cumpere un teren: „Doamna consilier , nu avem nici un cadru legal să-i oprim pe cei de la Kaufland să-și achiziționeze un teren de la o persoană privată sau fizică. Asta este economia de piață și asta înseamnă concurența”.

Mihai Stoica de la PNL a intervenit venind cu propunerea organizării unei dezbateri publice cu privire la deschiderea supermarketului Kaufland la Târgu-Neamț prin care cetățenii să-și exprime opțiunea. De menționat faptul că respectivul supermarket Kaufland va fi construit pe terenul unui consilier local PSD ce deține şi un abator, în urma mai multor negocieri purtate în tot acest timp.

Un alt subiect disputat a fost cel legat de deschiderea căii ferate Târgu-Neamț – Pașcani. Maria Vrînceanu de la PNL a intervenit spunând că trenul nu va mai veni la Târgu-Neamț și că deja promisiunile de acum două săptămâni din partea conducerii CFR Iași și a primarului Daniel Harpa nu s-au mai concretizat: „Din informațiile mele știu că trenul nu va mai circula la Târgu-Neamț. De asemenea, punctul de lucru al DSP de la noi nu va mai exista. Mai ușor cu promisiunile pentru că se pare că niciuna nu se concretizează”.

Mihaela Marian a replicat că promisiunile au fost făcute de cei de la CFR, nu de primar: „Se fac eforturi la Ministerul Transporturilor ca să se redeschidă calea ferată, dar promisiunile au fost făcute de cei de la CFR Iași, nu de noi”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentIAŞI: Cu acte false în Vama Sculeni
Articolul următorNEAMŢ: Căzuți din copaci, ajunşi la Urgenţe
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Doamna Marian ar trebui sa se abtina in aceasta dezbatere. Cetatenii n-au ales-o ca sa-si puna cenusa-n cap ca nu-I merg afacerile: ~asta la vista baby~. Are destule magazine la tara si nu va muri de foame. Noi in schimb vrem un kaufland la Targu Neamt si nu numai.

Comentariile sunt închise.