Primăria Târgu Neamţ a achiziţionat şi montat anul trecut 36 de module supraterane, cu bani din redevenţa anuală plătită de Rossal. Tot anul trecut în luna noiembrie, primăria şi reprezentanţii Rossal zona 3 Târgu Neamţ au anunţat că modulele din parcarea Apa Serv, de lângă magazinul chinezesc, au fost montate provizoriu, pentru că, la acea vreme, se efectuau lucrări la parcările de reşedinţă din zonă. Acum, acele module au fost închise provizoriu de către Rossal, dar unii cetăţeni continuă să arunce gunoiul în acest loc, chiar dacă în imediata vecinătate există containere funcţionale.

„Containerul suprateran de lângă magazinul chinezesc din spate de la sediul Apa Serv a fost pus provizoriu şi acum este închis de către Rossal. În imediata vecinătate a acestor containere mai există şi alte containere unde cetăţenii pot depune gunoiul. Aceste prime module au fost montate în mai multe zone din oraş, cum ar fi Bulevardul Ştefan cel Mare, în spatele Casei Culturii, Aleea Târgului şi zona blocurilor din cadrul Asociaţiei Brazii. Aşa cum am anunţat încă din luna noiembrie, modulele din parcarea Apa Serv au fost montate provizoriu, pentru că şi atunci, şi acum, se fac lucrări la parcările de reşedinţă din zona respectivă. De aceea, fac apel la cetăţeni să nu folosească deocamdată aceste module până nu vor fi finalizate lucrările şi să dea dovadă de educaţie şi civilizaţie”, a declarat primarul Daniel Harpa.

Anul trecut primăria a achiziţionat 36 de module supraterane, din care 18 pentru colectarea deşeurilor menajere şi 18 pentru colectarea deşeurilor reciclabile, respectiv câte 6 module pentru fiecare fracţie (carton şi hârtie, sticle şi borcane). (C.T. STURZU)