Vineri, 7 octombrie, Liceul „Vasile Conta” Târgu-Neamț împreună cu Federația Comunităților Evreiești din România-Obștea Târgu-Neamț, APD Club Târgu-Neamț, APIN Neamț și ISJ Neamț, au organizat la Sinagoga „Meseriașilor” din Târgu Neamț, manifestarea dedicată comemorării Holocaustului din România, „A ști și a nu uita, pentru a nu repeta”. La manifestare au participat elevi și profesori de la cele trei licee din oraș dar și de la școala Brusturi. Domnul Marcel Grinberg a prezentat elevilor elemente de cultură și spiritualitate evreiască. Grație intervențiilor colegilor profesori, elevii au aflat despre semnificația Holocaustului, a ororilor celui de al Doilea Război Mondial.

Organizatorii evenimentului au fost prof. drd. Elena Preda de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” și prof. drd. Emanuel Bălan de la Liceul “Vasile Conta”.

Mulțumim colegilor profesori, Ioan Arsintescu și Diana Spiridon de la CT „Ion Creangă”, Adina Cucoș-Grigore, Ilie Valentina de la CN „Ștefan cel Mare”, Stejărel Istrate și Emanuel Bălan de la Liceul „Vasile Conta” Târgu-Neamț, Ana Maria Lazăr de la Liceul Tehnologic Petricani, Traian Anton de la Școala Răucești, Mihaelei Pavăl de la Școala Brusturi și lui Mihai Bălăoiu de la Școala Grigore Ghica Târgu Neamț. Mulțumim colegilor și elevilor pentru prezență și pentru lecția de istorie predată și învățată!”, a declarant prof. Emanuel Bălan, directorul adjunct al Liceului “Vasile Conta”.

C.T.S

Articolul precedentDoi constănţeni şi-au ciocnit maşinile la Costişa
Articolul următorPrimele victime ale mustului în Neamț: doi bărbați intoxicați cu dioxid de carbon
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.