0:00

În acest week-end polițiștii rutieri din Târgu-Neamț și Piatra Neamț au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe stupefiante la volan, ocazie cu care au descoperit o „colecție” întreagă de șoferi consumatori de droguri și alcool.

Târgu Neamț: „Colecție” de șoferi drogați și băuți pe șosele!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSâmbătă seară, 18 iunie, în Târgu Neamț, polițiștii au găsit în trafic un tânăr, în vârstă de 22 de ani, care conducea un autoturism pe strada Nemțișor, având un comportament ciudat. Suspiciunile lor au fost confirmate de drugtestul care a ieșit pozitiv la cocaină și opiu. De asemenea, acesta circula cu plăcuțe de înmatriculare provizorii expirate de anul trecut.

Spre dimineață, în jurul orei 03.00, tot în Târgu Neamț, un alt tânăr, de aceeași vârstă cu cel anterior, conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, după ce consumase cannabis, combinat cu o concentrație de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Târgu Neamț: „Colecție” de șoferi drogați și băuți pe șosele!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘi colecția se completează, astăzi, 19 iunie, cu un bărbat de 34 de ani, tot din Târgu Neamț, care conducea un autoturism pe strada Mărăşeşti, având 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Evident, în toate aceste cazuri, polițiștii le-au recoltat probe biologice în spital pentru confirmarea testelor și le-au întocmit dosare penale.

Pentru nerespectarea regulilor de circulație polițiștii au aplicat 40 de amenzi contravenționale și au întocmit 10 dosare penale, trei dintre acestea pentru conducere sub influența drogurilor. 10 șoferi au rămas fără permis pentru o perioadă, iar în 5 cazuri au fost retrase certificatele de înmatriculare.

Angela Croitoru

Articolul precedentBARAJ LIGA A III-A Speranţa Răuceşti are prima şansă, după egalul obţinut la Suceava
Articolul următorDoi copii și doi adulți blocați în liftul magazinului Petrodava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.