Aşa cum era de aşteptat, pandemia care a lovit şi România a afectat financiar multe societăţi, indiferent de statutul lor juridic. SC Civitas Com SRL din Târgu Neamţ, societate subordonată Consiliului Local şi care administrează Piaţa Agroalimentară, parcările cu plată şi Oborul nu face nici ea excepție, fiind nevoită să contracteze o linie de credit de la Banca Transilvania, în valoare de 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi).

„Din cauza faptului că nu s-a încasat chirie pe perioada stării de urgenţă de la comercianţii din piaţă, asta reprezentând 60% din încasări pe lună, suntem nevoiţi să contractăm o linie de credit pentru capital de lucru pe o perioadă de 3 ani de zile. Sunt bani care vor fi destinaţi bunei funcţionări a societăţii, mai ales că noi am funcţionat în această perioadă de pandemie cu trei sferturi din personal”, ne-a declarat Ionel Ungurianu, directorul societăţii Civitas.

Vestea bună pentru viitorul financiar al societăţii în perioada următoare este că aceasta deja a semnat contractul de realizare a marcajelor rutiere pe raza oraşului cu primăria, mai ales pe străzile unde s-au efectuat reparaţii de plombare efectuate de primărie.

Din păcate, efectele pandemiei ne-au afectat pe toţi, indiferent că lucrăm la stat sau la privat. În atare condiţii, şi societatea Civitas a fost afectată financiar, mai ales dacă ţinem cont că nu s-a mai încasat chiria de la comercianţi pe perioada stării de urgenţă. Ca să nu mai spun că şi Oborul a fost închis pe perioada stării de urgenţă, dar şi că acum, din ce în ce mai puţini comercianţi vin în obor. Cu toate acestea, societatea Civitas a dat dovadă în toţi aceşti ani de un bun management şi a reuşit să aibă şi profit”, ne-a spus şi primarul Daniel Harpa.

C.T. STURZU

Articolul precedentCoronavirus: Crește cu 5 numărul persoanelor confirmate în județul Neamț
Articolul următorStare de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Măsurile propuse de Guvern
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.