0:00

În ședința ordinară de Consiliu Local din data de 30 octombrie, unul din proiectele de pe ordinea de zi, care se referea la aprobarea lotizării unor terenuri aparținând domeniului privat al orașului și pe care se află două centrale termice, a creat mai multe controverse în rândul unor aleși locali. Atât Mișu Câmpeanu, Daniel Turluianu, cât și Mihai Stoica au intervenit spunând că cele două centrale nu au fost cumpărate de primărie pentru că instituţia nu a fost anunțată. City-managerul Vasile Apopei, a intervenit împăciuitor, declarând că lichidatorul care a organizat licitația pentru vânzarea celor două centrale a anunțat prea târziu primăria de ziua desfășurării licitației.

„La licitația pentru aceste două centrale, Primăria Târgu-Neamț a fost interesată să participe și să le preia înapoi, dar lichidatorul care a organizat licitația ne-a adus la cunoștință prea târziu că deja au fost cumpărate”, a spus city-managerul. Și ing. Ioan Rusu, șeful Serviciului de Urbanism din cadrul primăriei a intervenit: „Cele două terenuri de sub centrale vor fi evaluate în urma unei hotărâri de Consiliu Local , deci noi acum nu vorbim de vânzarea acestor terenuri, ci doar de lotizarea lor”. Proiectul cu pricina se referea la lotizarea a două suprafețe de teren aparținând domeniului privat al orașului, după cum urmează:

  1. Lotizarea imobilului teren, în suprafață de 206 mp situat în str. Codrului, nr. 1, în două loturi astfel: lot 1 în suprafață de 154 mp și lot 2 în suprafață de 52 mp;
  2. Diminuarea suprafeței de teren de la 1.035 mp la 805 mp și lotizarea imobilului teren, în suprafață de 805 mp situat în str. Decebal, în două loturi: lot 1 în suprafață de 398 mp și lot 2 în suprafață de 407 mp.

Cele două centrale termice au aparținut SC Acvaterm SA Târgu-Neamț și ulterior SC Prim Locato SRL Târgu-Neamț și au fost scoase la licitație de către executorul judecătoresc, fiind cumpărate de două persoane fizice. Terenul aferent din str. Decebal se diminuează de la 1.035 mp la 805 mp, deoarece o parte din acest teren a fost pus la dispoziție pentru construirea și amenajarea Sălii de sport polivalente din incinta Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, iar pentru o altă parte a fost pus în posesie Petrescu Constantin conform unei sentințe judecătorești.

C.T. STURZU

Articolul precedentDascăli în căutarea locului definitiv la catedră
Articolul următorArhiepiscopul Eftimie Luca a trecut la Domnul