ambulanta 02Un bărbat, de 40 de ani, din Bucureşti, a fost accidentat de o maşină, care a ricoşat în staţia de autobuz de pe strada Ion Creangă din Târgu Neamţ, în după-amiaza de 30 noiembrie.

„Din primele cercetări se pare că, în timp ce un tânăr, de 20 de ani, din Târgu Neamț, conducea un autoturism pe str. Mihail Sadoveanu, având direcţia Piatra Neamţ-Pipirig, nu ar fi adaptat viteza la efectuarea virajului la stânga pentru a intra pe strada Ion Creangă, intrând pe contrasens în coliziune cu un autoturism condus de către o femeie de 41 de ani, din Târgu Neamț”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În urma impactului autoturismul condus de tânăr a acroșat un bărbat de 40 de ani, care se afla în staţia de autobuz de pe partea dreaptă, accidentându-l ușor. Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative”.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în cauză, sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă. În plus, trebuie să acorde o atenţie deosebită pietonilor, întrucât, pe un carosabil alunecos, distanţa de frânare creşte considerabil. (C. MIRCEA)