Agenții economici din Târgu-Neamț sunt nemulțumiți de prețul gunoiului pe care vor trebui să îl achite noii firme, Rossal. Aceştia se plâng că angajații noului operator de salubritate, care i-au vizitat în ultimele zile, pentru a încheia noile contracte, au calculat prețul gunoiului în funcție de suprafață și nu pe tonă.

„Dacă până acum plăteam 60 de lei pe lună pentru ridicarea gunoiului, acum ar trebui să plătesc 300 de lei pe lună, după cum ne-au calculat cei de la Eurosal. Este enorm și nu înțeleg de ce. Am vorbit și cu alți privați din oraș și vom lua atitudine. E strigător la cer”, a declarat un agent comercial ce deține un spațiu în centrul orașului.

Primarul Daniel Harpa a dat asigurări că prețul nu va crește și că totul este o încurcătură nefericită.

“În urma discuțiilor avute cu o parte din agenții economici din Târgu-Neamț și cu noul operator de salubrizare SC Rossal, am constatat că sunt ceva disfuncționalități între contractul semnat de Consiliul Județean și operator, în urma licitației. Agenții economici din oraș sunt nemulțumiți de taxa de salubrizare. A fost o neînțelegere dintre angajații Rossal și agenții economici. Angajații de la Rossal nu au știut să calculeze prețul. Conform contractului prețul este 344 de lei pe tonă, fără TVA, pentru gunoiul colectat. Au fost făcute calcule greșite și problema se va rezolva. Operatorul, prin domnul director Ciocan, a spus că Rossal-ul este obligat să întocmească acel contract de salubrizare cu fiecare agent economic, în parte, la prețul de 344 lei, fără TVA. De la 1 iulie s-a scos taxa de mediu. Asta înseamnă că prețul nu a crescut. Angajații de la Rossal au calculat prețul gunoiului pe suprafață, pe metri pătrați, nu pe tonă. Am discutat cu domnul Șendrea, de la Adi Eco, și fiecare agent economic trebuie să aibă o pubelă în fața spațiului său. Dânsul mi-a spus că pentru agenții economici se încasează pe tonă, nu pe metri pătrați. Doar dacă agentul economic refuză, se va schimba modalitatea de plată a taxei, respectiv se va calcula în funcție de suprafață. Dar chiar și așa, se vor măsura doar metri pătrați unde agentul economic își desfășoară activitatea, nu se măsoară și celelalte suprafețe unde se află magazia sau baia. De fapt, așa scrie și în contractul cadru”, a explicat primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

Articolul precedentItemi de „încălzire” pentru directori
Articolul următorBogdan Gavrilescu, noul președinte interimar al PMP Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.