Iertați-ne că v-am învins!!!” Cam așa se poate considera că s-a încheiat întâlnirea derby a juniorilor D din această ediție de campionat, partidă desfășurată marți, 29 martie, pe terenul sintetic al complexului sportiv municipal de pe Borzoghean, de LPS Piatra Neamț și Bradul Roznov.

Partida a fost aprig disputată, pentru că se întâlneau ocupantele locurilor I și II, însă, contrar pronosticurilor, roznovenii au învins orășenii cu 2-1, spre bucuria victorioșilor și a prof. Marius Alexandru Anghel. Din păcate, antrenorul gazdelor, prof. Constantin Pancu, supărat nevoie mare, a anunțat că va contesta rezultatul partidei, invocând faptul că pe banca de rezerve a Bradului ar fi stat un copil mai mare ca vârstă. Adevărul este unul singur și poate fi analizat de conducerea Asociației Județene de Fotbal Neamț. Acel copil, mai mare cu trei ani decât colegii de pe teren și de pe banca de rezerve, nu a fost trecut pe foaia de arbitraj, care se încheie la începutul partidei și, ca atare, nu a făcut parte din joc. Mai mult, arbitrii trebuiau să facă și nițică ordine pe băncile de rezerve a Roznovului și Pietrei, dacă musai s-ar fi vrut după regulament, așa cum se întâmplă la toate eșaloanele fotbalistice. Dar n-au făcut-o!

Interesant lucru, la sfârșitul partidei s-a iscat un tărăboi monstru, cu vorbe de duh de toate nuanțele, care nu cadrează cu educarea unor copii de până la vârsta de 13 ani. Supărarea și cuvintele grele erau lansate, evident, din tabăra gazdelor, care n-au acceptat și digerat înfrângerea suferită pe teren propriu din partea unor copii adunați de prof. Anghel de pe la Roznov, dar și de prin satele comunelor Piatra Șoimului, Rediu, Mărgineni etc. Bașca, antrenorul oaspeților nu a schimbat, în timpul jocului, niciun jucător, pentru că echipa juca strună. Ca o curiozitate, rugați să confirme faptul că nu a fost schimbat niciun jucător de la Bradul, cei doi arbitri, care au oficiat în teren, au dat din umeri, anunțând că nu se bagă și că… parcă nu mai țin minte. Halal memorie, domnilor!!! Oare, n-ar fi mai bine să vă lăsați de arbitraj? Nu mai pomenim nici de privirea ostilă a unui binecunoscut antrenor de fotbal prezent la întâlnire, altfel cu vechi state, ba chiar și pe la “tineret”, care a luat atitudinea… mutului!

Dincolo de toate, un lucru este cert: Bradul Roznov a învins elita Pietrei și s-a instalat în fruntea clasamentului. ”Dacă se caută tot soiul de motive ca să se trunchieze rezultatul întâlnirii, în ediția viitoare ne vom înscrie în competiția organizată de județul Bacău. Am vorbit deja, oamenii de acolo ne cunosc și ne vor primi cu brațele deschise, iar cei de la Piatra Neamț se vor bucura că au scăpat de noi și nu-i vom mai încurca. Cred că am fi singurul caz din România, la acest nivel. Suntem o echipă mică, trăim din banii părinților și ai unor oameni cu suflet și este nedrept ca juniorii de la Roznov să nu fie pe primul loc, după evoluțiile din acest campionat. Știu că o participare la turneul final al campionatului național costă foarte mult, însă, în doar câteva ore, am fost sunat de mulți oameni care mi-au spus că se găsesc fondurile pentru o asemenea participare, chiar dacă vom pierde toate partidele la turneul final. Mulțumesc băieților, părinților și celor care ne-au ajutat să ajungem până aici. Pentru informarea și bucuria adversarilor, copiii noștri sunt deciși să nu mai piardă nicio partidă până la sfârșitul campionatului”, a declarat prof. Marius Alexandru Anghel.

În cazul în care Bradul dovedește că acuzația (contestația) pietrenilor nu e fondată, ar fi nedrept ca formația de la Roznov să piardă pentru că așa vor mușchii și, mai ales, interesele unora. E dovedit deja că talente sunt și la sat, nu numai la oraș, și, chiar dacă tinerii din spațiul rural nu au ifose de mari vedete fotbalistice, trebuie să li se permită și lor să se exprime onest în joc și să facă cinste celor care îi susțin și îi educă. Bravo, copii!!!
* Nota red: În toamna trecută, la juniori D, Bradul Roznov a pierdut acasă două întâlniri – prima cu LPS-ul domnului Pancu, iar cealaltă – cu echipa condusă de un fost fotbalist, prof. Codruț Domșa. După acele rezultate, nu a fost nicio tragedie, nu a înjurat și nu s-a ”bășicat” nimeni. Mai mult, copiii, au fost îndemnați să uite de insuccese și, cu fruntea sus, să răzbată în viitoarele întreceri. Iată că băieții nu s-au lăsat și au ajuns acolo unde și-au dorit: pe primul loc. Vorba aceea: ”Cum îi creștem, așa îi avem, domnilor profesori de la Piatra!”

C. NEGRU