Bogdan Romilă, tânărul de 27 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, care și-a pierdut viața în accidentul de la Turturești, a fost înmormântat astăzi, 16 august, în localitatea sa natală. Prietena lui, în vârstă de 19 ani, cu care intenționa să se căsătorească, este în continuare în spital și nu știe că Bogdan nu mai este.

Fata a fost operată imediat după accident, a fost scoasă din secția de reanimare și acum este internată la chirurgie. Apropiații nu i-au lăsat niciun telefon la spital, ca să nu aibă acces la internet și să afle despre moartea lui Bogdan. La fiecare întrebare despre el, i se răspunde că tânărul a fost transferat la un spital din Iași, dar este bine.

Responsabil de drama acestor tineri și a familiilor lor este Dragoș Moroșanu, patronul unei pensiuni din Vânători, care conducea cu viteză foarte mare și băut, iar într-o curbă a pătruns pe contrasens și a lovit frontal autoturismul în care se aflau Bogdan Romilă și prietena lui. Tânărul a murit pe loc, iar fata a fost transportată în stare gravă la spital și operată imediat, pentru că avea leziuni interne. Șoferul este cercetat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Circumstanța agravantă este că, în urma analizelor de sânge, s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1 la mie. (C.M.)