Tânărul care a ”fericit” 34 de proprietari de autoturisme din Piatra Neamț, în noaptea de 22 spre 23 iunie, a fost identificat de polițiști. Este vorba despre Lucian Nicolas Iorga, în vârstă de 19 ani, fost fotbalist, proaspăt angajat al unei firme de curierat. Acum, el ar fi trebuit să susțină examenul de bacalaureat, dacă nu ar fi abandonat liceul în toamna anului trecut, din cauza numărului foarte mare de absențe.

În noaptea de 22 spre 23 iunie, după ce, pe parcursul câtorva ore, a consumat o jumătate de litru de whiskey și mai mult de 10 beri, a lovit, cu picioarele, oglinzile mai multor maşini parcate din zona Grădinii de vară, pe strada Ana Ipătescu, bulevardul Dacia şi pe strada Cuza Vodă. În total, au fost 34 de mașini cu oglinzile smulse sau răsucite în urma loviturilor, însă, până astăzi, doar 19 proprietari s-au dus la poliție să depună plângere. În cazul lor, prejudiciul estimat este de aproape 30.000 de lei. Dacă și ceilalți 15 proprietari de mașini se vor adresa poliției, paguba va ajunge la o valoare mai mare.

Indiferent de prejudiciu, însă, infracțiunea de distrugere nu se încadrează în condițiile actuale în care se poate dispune arestarea preventivă, așa că tânărul va fi reținut astăzi, 27 iunie, pentru 24 de ore, după care va fi plasat, cel mai probabil, sub control judiciar. El și-a recunoscut faptele și a declarat că era atât de beat încât nu-și mai amintește de ce a lovit oglinzile mașinilor și nici ce traseu a urmat. Cert este că nu are niciun bun pe numele lui și, fiind major, părinții nu pot obligați în niciun fel să achite prejudiciul produs de fiul lor. (C.M.)